Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 09:00

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επέδειξε το ταλέντο του στη σκοποβολή

Γράφτηκε από την
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επέδειξε το ταλέντο του στη σκοποβολή

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επέδειξε την Τετάρτη το ταλέντο του στη σκοποβολή, δοκιμάζοντας το νέο τουφέκι Καλάσνικοφ για ελεύθερους σκοπευτές και πετυχαίνοντας τον στόχο πάνω από τη μια φορά στις δύο, σύμφωνα με τη ρωσική κρατική τηλεόραση.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε στιγμιότυπα στα οποία εικονίζεται ο Πούτιν, με προστατευτικά γυαλιά και κάσκα για την προστασία της ακοής του, καθώς στοχεύει μέσα από τη διόπτρα έχοντας σκύψει μπροστά, σε ένα σταντ της εταιρείας Καλάσνικοφ κοντά στη Μόσχα.

«Ο στόχος ήταν τοποθετημένος σχεδόν στη μέγιστη απόσταση» του βεληνεκούς του τουφεκιού, εξήγησε το τηλεοπτικό δίκτυο Ρωσία 24, διευκρινίζοντας ότι ο ρώσος πρόεδρος χρησιμοποίησε τεχνική επαγγελματία, κρατώντας την αναπνοή του καθώς έριχνε, ανάμεσα σε δύο χτύπους της καρδιάς κάθε φορά, όπως εκπαιδεύονται οι ελεύθεροι σκοπευτές.

Ο Πούτιν «πυροβόλησε πέντε φορές και πέτυχε τον στόχο πάνω από τις μισές», διαβεβαίωσε το τηλεοπτικό δίκτυο.  Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, το Ζβεζντά («Αστέρι»), το νέο ημιαυτόματο τουφέκι SVC-380 είναι «ένα υπερσύγχρονο όπλο προορισμένο για τους ρώσους επίλεκτους σκοπευτές».

Η ρωσική κατασκευάστρια όπλων Καλάσνικοφ είναι γνωστή για το θρυλικό τουφέκι εφόδου της, το AK-47, το οποίο επιλέγουν εδώ και δεκαετίες στρατοί και κινήματα ανταρτών σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία ανακοίνωσε στα τέλη Αυγούστου ότι σκοπεύει τώρα να επιτεθεί στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων, παράγοντας ένα vintage αυτοκίνητο σοβιετικής έμπνευσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER