Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 14:39

8 χρόνια για τον... τεχνητό φωτισμό στα χασισόδεντρα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
8 χρόνια για τον... τεχνητό φωτισμό στα χασισόδεντρα

Ποινή κάθειρξης 8 ετών όπως και πρωτόδικα, καθώς επίσης χρηματική ποινή 1.000 ευρώ, επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας σε έναν 67χρονο από την Ανδρούσα για μια καλλιέργεια 85 δέντρων χασίς με τεχνητό φωτισμό. 

Αυτή πάντως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κατηγορούμενος καθόταν στο εδώλιο του Εφετείου, καθώς έχει εμπλακεί ξανά με χασισοκαλλιέργειες - τόσο με... λάμπες μέσα στο σπίτι του, όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Την περασμένη Τρίτη μάλιστα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μείωσε την πρωτόδικη ποινή του 67χρονου σε κάθειρξη 8 ετών για μια χασισοφυτεία με 70 δέντρα, τα οποία καλλιεργούσε στη δασώδη περιοχή Κεραμίδι. 

Οσον αφορά τη χθεσινή υπόθεση, τον Απρίλιο του 2013 οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στην αποθήκη του σπιτιού του 81 φιντάνια χασίς, ύψους από 20 πόντους έως μισό μέτρο, που ο κατηγορούμενος τα καλλιεργούσε με προβολείς μεγάλης θερμότητας, καλοριφέρ και ανεμιστήρα. Τέσσερα ακόμη φιντάνια βρέθηκαν φυτεμένα στην αυλή του σπιτιού του. 

Οπως περιέγραψε ο αστυνομικός, ο κατηγορούμενος είχε δημιουργήσει στην αποθήκη συνθήκες ανάλογες με αυτές που θα είχαν τα φυτά αν μεγάλωναν σε εξωτερικό χώρο - και εκτίμησε ότι θα τα μεταφύτευε στο χώμα. Είπε ακόμη ότι από τη συγκεκριμένη καλλιέργεια ο κατηγορούμενος θα έβγαζε το λιγότερο 40 κιλά χασίς.

Ν.Κ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER