Σάββατο, 06 Ιουνίου 2015 19:20

Φορολογικές απάτες δεκάδων εκατομμυρίων τον Μάιο στην Πελοπόννησο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Φορολογικές απάτες δεκάδων εκατομμυρίων τον Μάιο στην Πελοπόννησο

Φορολογικές απάτες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ αποκάλυψαν έλεγχοι που διενήργησε τον περασμένο Μάιο στις περιοχές ευθύνης της η Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και νότιων Ιονίων Νήσων.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, από τους ελέγχους τον προηγούμενο μήνα προέκυψαν τα εξής:

«α) Επιχείρηση ακινήτων υπέβαλε ανακριβή δήλωση φόρου μεταβίβασης ακινήτων, για ακίνητα συνολικής αξίας 14.122.643,96 ευρώ. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές της δηλώσεις.

β) Επιχείρηση του τουριστικού τομέα με δραστηριότητα στο χώρο της εστίασης δεν δήλωσε από πώληση ακινήτων ποσά συνολικού ύψους 9.642.561 ευρώ, υποβάλλοντας ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές της δηλώσεις.

γ) Υπεράκτια εταιρεία, με έδρα το Κρανίδι, υπέβαλε ανακριβή δήλωση φόρου μεταβίβασης ακινήτων συνολικής αξίας 3.162.612,10 ευρώ. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών της λογαριασμών.

δ) Δικηγόρος προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 5.840.120,85 ευρώ χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από άνοιγμα των θυρίδων, την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

ε) Υπεράκτια εταιρεία υπέβαλε ανακριβή δήλωση φόρου μεταβίβασης ακινήτων συνολικής αξίας 894.909,53 ευρώ. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών της λογαριασμών».

 

Εξ άλλου, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση: «Στο πλαίσιο διακλαδικών ελέγχων, α) 3 φαρμακεία δεν εξέδωσαν φορολογικά στοιχεία αγοράς, συνολικής αξίας 700.455 ευρώ, ενώ έλαβαν παράνομα εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 302.571 ευρώ. Ενα φαρμακείο εξ αυτών εξέδωσε εικονικά ή μερικώς εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 220.142 ευρώ. β) Επιχείρηση παροχής χρηματοοικονομικών συμβουλών έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία για τη χρήση 2008 συνολικής αξίας 136.584 ευρώ».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER