Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024 08:47

Παγκόσμιο brand η Καλαμάτα - Εστιατόριο στο Μεξικό με το όνομα της πόλης

Παγκόσμιο brand φαίνεται πως αποτελεί τα τελευταία χρόνια η Καλαμάτα, με το όνομα της να επιλέγεται ως τίτλος από εστιατόρια που επενδύουν στη Μεσογειακή διατροφή.

Η αρχή έγινε το 2021 με το εστιατόριο του Παρισιού “Kalamata Paris” το οποίο έγινε ευρέως γνωστό μέσα από αναρτήσεις διασήμων, όπως του σούπερ σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου Ροναλντίνιο.

Η πρωτοβουλία αυτή ωστόσο, αποδείχτηκε πως αποτέλεσε έμπνευση και για επιχειρηματίες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, διαλέγοντας επίσης την Μεσσηνιακή Πρωτεύουσα ως κεντρική ονομασία.

Ο λόγος για το “Kalamata Restaurante” στην πόλη Σαν Φρανσίσκο ντε Καμπέτσε του Μεξικό, τα εγκαίνια του οποίου έγιναν τον Ιούλιο του 2023.

Όπως στο παράδειγμα της Γαλλίας, έτσι και στο νέο εστιατόριο της Μεξικάνικης Καραϊβικής, επιλέχθηκε να δοθεί βάση στη μεσογειακή κουζίνα, με κυρίαρχο συστατικό το ελαιόλαδο. Η απόφαση έτσι για την επιλογή του ονόματος όπως τονίστηκε από τους ιδιοκτήτες του δεν άργησε να έρθει, καταλήγοντας σε μια πόλη που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το συγκεκριμένο προϊόν, έχοντας παράλληλα ένα όνομα που προφέρεται εύκολα σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου, με ότι αυτό συνεπάγεται για το προφίλ μιας επιχείρησης.

“Πες ΟΠΑ στη ζωή”

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, το λογότυπο του εστιατορίου φέρει ένα κλαδί ελιάς, ενώ από εκεί και πέρα, η επιχείρηση για να ενισχύει το ελληνικό στοιχείο, αποφάσισε η ενδυμασία του προσωπικού να θυμίζει κάτι από Αρχαία Ελλάδα, θεματική η οποία αναγνωρίζεται εύκολα ως Ελληνική από το ευρύ κοινό, δίχως να δίνονται περαιτέρω εξηγήσεις.

Στο ίδιο σκέλος, το εστιατόριο ακολουθεί στα social media το μότο “Πες ΟΠΑ στη ζωή” επιλέγοντας μια Ελληνική λέξη που είναι γνωστή σε πολλές χώρες του κόσμου, σε ότι έχει να κάνει με τη διασκέδαση.

Οσο για το μενού, βασίζεται σε πιάτα μεσογειακών χωρών, ενώ σε ότι έχει να κάνει με τις ελληνικές συνταγές, προτείνονται μεταξύ άλλων ντολμάδες, σουτζουκάκια, τζατζίκι αλλά και η περίφημη χωριάτικη σαλάτα με ελιές Καλαμάτας, όπως τονίζεται στον κατάλογο. 

T.Αν.