Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016 09:22

Επικίνδυνο το Πολυλίμνιο όταν βρέχει ή κάνει σεισμό

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Επικίνδυνο το Πολυλίμνιο όταν βρέχει ή κάνει σεισμό

 

Μεγάλο μέρος από τις πλαγιές στο φαράγγι του Πολυλίμνιου είναι σαθρές, γι' αυτό όταν βρέχει γίνονται κατολισθήσεις βράχων - ενώ ακόμα μεγαλύτερος θα είναι ο κίνδυνος σε περίπτωση ενός σεισμού

Αυτά, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της "Ε", είναι με απλά λόγια τα πρώτα συμπεράσματα από την αυτοψία που έγινε χθες στο Πολυλίμνιο από δύο γεωλόγους του ΙΓΜΕ. Οι γεωλόγοι κατέβηκαν στο φαράγγι μαζί με τον διευθυντή Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Μεσσηνίας Παναγιώτη Γιαννακέα και τον αντιδήμαρχο Μεσσήνης Νίκο Ξαρχάκο. 

Χθες, αφού ολοκληρώθηκε η εξέταση της κατάστασης των πρανών στο φαράγγι, σχετική γραπτή δήλωση απέστειλε στα μέσα ενημέρωσης η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου. Σε αυτήν αναφέρει μεταξύ άλλων ότι την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμο το πόρισμα των γεωλόγων για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν. Παράλληλα επισημαίνει ότι «κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι η διαδρομή που ακολουθούν οι επισκέπτες του Πολυλιμνίου δεν είναι απόλυτα ασφαλής», και η Περιφέρεια Πελοποννήσου «έχει ήδη ενημερώσει με σχετικό έγγραφό της το Δήμο Μεσσήνης -εκπρόσωπος του οποίου συμμετείχε στην αυτοψία- να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και να μεριμνήσει για την εκ του νόμου προβλεπόμενη προειδοποιητική σήμανση». 

 

Κλείνοντας, η κ. Νικολάκου αναφέρει πως «το Πολυλίμνιο ως φυσικός θησαυρός αποτελεί σημαντικό πυλώνα για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας του Δήμου Μεσσήνης και της ευρύτερης περιοχής, και οφείλουμε να συμβάλουμε όλοι στην ανάδειξή του αλλά και την ασφαλή διαχείρισή του».

Σχόλια  

0 # Μιχάλης 21-08-2016 08:34
Ένα μεγάλο ΕΥΓΕ στους γεωλόγους που κατέβηκαν στο φαράγγι μαζί με τον διευθυντή Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Μεσσηνίας Παναγιώτη Γιαννακέα και τον αντιδήμαρχο Μεσσήνης Νίκο Ξαρχάκο. Πρέπει να είναι το μόνο φαράγγι που όταν βρέχει κατεβάζει βράχους. Δεν μας είπαν οι "ειδήμονες" αν με τη βροχή αυξάνεται και ο όγκος των νερών;
Να εκδώσουν και οδηγία που να πηγαίνουμε όταν γίνονται σεισμοί.
Ελπίζω μόνο να πλήρωσαν τους γεωλόγους από τη δική τους τσέπη και όχι από τη δική μας.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER