Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012 21:33

Μήνυση κατά της Ενωσης για... πλαστά τιμολόγια

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αγρότης από την Κυπαρισσία κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, στρεφόμενος κατά της ΕΑΣ Μεσσηνίας, όταν σε έλεγχο που του έγινε για επιστροφή ΦΠΑ σε τιμολόγια που είχε υποβάλει, βρέθηκε να δηλώνει προϊόντα που δεν αναλογούσαν στα δηλωθέντα στρέμματα.
Στη μήνυση που κατέθεσε ισχυρίζεται ότι ο ίδιος δεν είχε υποβάλει στην Ενωση, στο κατάστημα της Κυπαρισσίας, τιμολόγια αγροτικών προϊόντων του με τα οποία ζητούσε την επιστροφή ΦΠΑ και πως δε γνώριζε ότι βρέθηκαν στην ΕΑΣ.
Αυτά έγιναν γνωστά στο τελευταίο Δ.Σ. της Ενωσης, την περασμένη Παρασκευή, από τον νομικό σύμβουλο της οργάνωσης Χρήστο Παναγιωτόπουλο. Σύμφωνα με την ενημέρωση, με την υπόθεση σχετίζεται -όπως μας επιβεβαίωσε ο ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βασίλης Κοζομπόλης- έμπορος από το Γιαννιτσοχώρι ο οποίος σε συναλλαγές του με την Ενωση την έχει "φεσώσει" με 200.000 ευρώ.
Εκείνο που προκάλεσε εντύπωση στο Συμβούλιο είναι ότι η μήνυση από τον αγρότη φέρεται να έγινε όταν αυτός έπεσε στον έλεγχο και δεν μπορούσε να δικαιολογήσει όσα προϊόντα αναφέρονταν στα τιμολόγια. Κατά τη συζήτηση λοιπόν διαπιστώθηκε ότι οι αγρότες που παραδίδουν τιμολόγια στην Ενωση για επιστροφή ΦΠΑ υπογράφουν όταν παίρνουν τα χρήματα κι όχι και όταν παραδίδουν τα τιμολόγια.
Πάντως απορίες προκαλεί -όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ.- το πού και πώς ο αρμόδιος υπάλληλος της Ενωσης βρήκε και κατέθεσε τα τιμολόγια του συγκεκριμένου αγρότη χωρίς τη συγκατάθεσή του. Ετσι η εκτίμηση των μελών του Συμβουλίου, όπως τονίστηκε, είναι ότι ο αγρότης πάει να καλυφθεί και να ρίξει τα βάρη στην ΕΑΣ. Ο πρόεδρος της Ενωσης Β. Κοζομπόλης σημείωσε ότι «η Ενωση θα κάνει τα δέοντα».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER