Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011 18:28

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση στην ουσία καταργεί το Πράσινο Ταμείο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
 Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση στην ουσία καταργεί το Πράσινο Ταμείο

Νέα παρέμβαση, αυτή τη φορά με τη μορφή της επίκαιρης ερώτησης προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αναφορικά με την ουσιαστική κατάργηση του Πράσινου Ταμείου από την Κυβέρνηση, πραγματοποίησε, σήμερα, ο βουλευτής Β’ Αθηνών και Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Με παρέμβαση της τελευταίας στιγμής στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το Πράσινο Ταμείο ουσιαστικά καταργείται καθώς μόλις το 5% των πόρων του θα αξιοποιείται για τους σκοπούς για τους οποίους θεσπίστηκε ενώ τα υπόλοιπα αποθέματά του θα διοχετεύονται στον Προϋπολογισμό. Παρόλα αυτά, προκαλούν έκπληξη και ερωτήματα οι πρόσφατες εξαγγελίες του συναρμόδιου υπουργού κ. Παπακωνσταντίνου για διοχέτευση 400 εκατομμύριων ευρώ μέσα στην επόμενη διετία σε έργα περιβάλλοντος από ένα Ταμείο που σήμερα έχει αποθεματικό 1 δις ευρώ!» τονίζει χαρακτηριστικά στην επίκαιρη ερώτησή του ο κ. Μητσοτάκης.
Ο Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της ΝΔ ζητάει να πληροφορηθεί από τον κ. Παπακωνσταντίνου «με ποιο ακριβώς τρόπο θα υλοποιήσει τις πρόσφατες εξαγγελίες του και πώς θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες που θα προκύψουν για τις ρυθμίσεις στα αυθαίρετα και τους ημιυπαίθριους».
Ακολουθεί η επίκαιρη ερώτηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου

ΘΕΜΑ: Ουσιαστική κατάργηση του Πράσινου Ταμείου από την κυβέρνηση

Με παρέμβαση της τελευταίας στιγμής στο πολυνομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών, το Πράσινο Ταμείο ουσιαστικά καταργείται καθώς μόλις το 5% των πόρων του θα αξιοποιείται για τους σκοπούς για τους οποίους θεσπίστηκε ενώ τα υπόλοιπα αποθέματά του θα διοχετεύονται στον Προϋπολογισμό. Παρόλα αυτά, προκαλούν έκπληξη και ερωτήματα οι πρόσφατες εξαγγελίες του συναρμόδιου Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Παπακωνσταντίνου για διοχέτευση 400 εκατ. ευρώ μέσα στην επόμενη διετία σε έργα περιβάλλοντος από ένα Ταμείο που σήμερα έχει αποθεματικό 1 δις ευρώ! Ο κ. Υπουργός συνεχίζει να υπόσχεται πράγματα που δεν μπορεί να υλοποιήσει στην πράξη ενώ σιωπά για τις σοβαρές παρενέργειες που μπορεί να έχει η απόφαση της κυβέρνησης στην υλοποίηση των ρυθμίσεων για τα αυθαίρετα και τους ημιυπαίθριους χώρους οι οποίες στηρίχτηκαν νομικά στην ίδρυση του Πράσινου Ταμείου. Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός Περιβάλλοντος
Με ποιο ακριβώς τρόπο θα υλοποιήσει τις πρόσφατες εξαγγελίες του και πώς θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες που θα προκύψουν για τις ρυθμίσεις στα αυθαίρετα και τους ημιυπαίθριους;
Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2011

Ο ερωτών βουλευτής
Κυριάκος Μητσοτάκης

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER