Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011 16:52

Ερώτηση Γιαννακοπούλου για τα προνοιακά επιδόματα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η επιδοματική πολιτική αποτελεί βασική παράμετρο άσκησης κοινωνικής πολιτικής στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Χιλιάδες οικογένειες  που σηκώνουν το κοινωνικό και οικονομικό κόστος ενός προσώπου ανήμπορου ή ανίκανου λόγω της ιδιαιτερότητάς του να μπει στην παραγωγική διαδικασία, αναμένουν την καταβολή των ως άνω επιδομάτων για να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες αξιοπρεπούς διαβίωσης. Τα επιδόματα οφείλαμε να καλύπτουν ένα πραγματικό αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης. Παρά ταύτα και το σημερινό τους επίπεδο είναι αναγκαίο για ανθρώπους και οικογένειες που στερούνται και τα στοιχειώδη. Η Κυβέρνηση οφείλει στο πλαίσιο υλοποίησης ενός Προγράμματος Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος, να εξετάσει με σοβαρότητα εξαντλώντας όλα τα περιθώρια την βελτίωση των ως άνω επιδομάτων. Το Υπουργείο Εσωτερικών απνευστί θα πρέπει να προβεί στις δέουσες διοικητικές παρεμβάσεις ώστε να επιλυθούν τα διοικητικά προβλήματα που προέκυψαν από την εφαρμογή του Νόμου «Καλλικράτης». Είναι γνωστό ότι οι υπηρεσίες πρόνοιας που είχαν την ως άνω ευθύνη σε επίπεδο Νομού, έχουν μεταβιβασθεί στους κεντρικούς Δήμους των Νομών και εμφανίζονται απρόθυμες να αναλάβουν σε μεταβατικό στάδιο την διανομή των επιδομάτων και σε δικαιούχους άλλων Δήμων του ιδίου Νομού μέχρι οριστικής ρυθμίσεως των ζητημάτων διανομής.
Αντιλαμβανόμαστε όλοι, ποιο θα είναι το πολιτικό και κοινωνικό κόστος σε περίπτωση που το μήνα Μάρτιο δεν θα είναι εφικτή η καταβολή επιδομάτων σε χιλιάδες ανθρώπους που ζουν με αυτό το πενιχρό επίδομα.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες συγκεκριμένες, άμεσες και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες θα προβεί ώστε να αποφευχθεί ένα ανεπιθύμητο γεγονός με δυσάρεστες συνέπειες;

Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER