Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 16:11

Εικαστικές εκθέσεις στους Γαργαλιάνους 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εικαστικές εκθέσεις στους Γαργαλιάνους 

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία είχε φέτος το καλοκαίρι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων  καθώς 38 καλλιτέχνες, μέσα σε διάστημα 2 μηνών, από την 1η Ιουλίου εώς τις 31 Αυγούστου 2017, παρουσίασαν τα έργα τους μέσα από ένα ευρύ φάσμα τεχνών, στο open studio στους Γαργαλιάνους.

Έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, video art, performance, χορός, ψηφιδωτό, εικαστικό κόσμημα και ποίηση παρουσιάστηκαν στο κοινό σε ένα πλούσιο πρόγραμμα, κρατώντας ζωντανό το ενδιαφέρον των κατοίκων της Τριφυλίας για την τέχνη.

Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονταν 14 ατομικές εκθέσεις και 2 ομαδικές, 2 παραστάσεις και μαθήματα χορού. Ανάμεσα στους εικαστικούς που απολαύσαμε ήταν ο Αριστομένης Κατσούλας, η Λιάνα Μερτζάνη αλλά και το Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας, με υπεύθυνο τον Γιάννη Γκούζο, από το τμήμα γλυπτικής. Συμμετείχαν επίσης, για πρώτη φορά, νέοι καλλιτέχνες από την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλλίας όπου δραστηριοποιούνται στο χώρο των τεχνών εδώ και δεκαετίες. Παρουσιάστηκαν εξαιρετικά έργα και το κοινό είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους καλλιτέχνες, σε μία άρτια σχεδιασμένη παρουσίαση της δουλειάς τους. Για πολύ κόσμο οι εκδηλώσεις αποτέλεσαν την αγαπημένη καθημερινή απόδραση του καλοκαιριού. Την διοργάνωση ανέλαβε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων ενώ την επιμέλεια είχε η Χριστίνα Φωτοπούλου. 

«Ευχαριστούμε όλους τους καλλιτέχνες που πήραν μέρος και κατάφεραν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, να μείνουν στη μνήμη μας, μέσα από τα έργα τους αλλά και μέσα από την παρουσία τους. Ήταν πραγματικά μία υπέροχη εμπειρία ανταλλαγής ιδεών και εικόνων! Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που αγκάλιασε την προσπάθεια, απολαμβάνοντας καθημερινά τις εκθέσεις. Ευχαριστούμε την Χριστίνα Φωτοπούλου που μας έκανε την τιμή να μας εμπιστευθεί την υλοποίηση της ιδέας της. Η συνέχιση του εγχειρήματος είναι απολύτως βέβαιη»  σημειώνει η Λουκία Πρεβεζάνου, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER