Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016 20:15

Τα αυτονόητα για τον περιφερειακό 

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Επέμεινε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας ότι ο περιφερειακός αυτοκινητόδρομος που εγκαινιάστηκε στις 23 Δεκεμβρίου είναι το μεγαλύτερο έργο της πόλης απ’ όταν απελευθερώθηκε. Κι ενημέρωσε πως ό,τι μικροπροβλήματα υπάρχουν, θα καταβληθούν προσπάθειες να αντιμετωπιστούν μέσα στους 6 επόμενους μήνες, που η λειτουργία του περιφερειακού θα παρακολουθείται με επιμέλεια από τον "Μορέα" και το υπουργείο Υποδομών.

Πέρα από τα γνωστά προβλήματα - ζητήματα με τον κόμβο και τη μονοδρόμηση της οδού Μαρίας Κάλλας (3η πάροδος Περιβολακίων), με τη διάνοιξη του δρόμου από τον κυκλικό κόμβο της Σπάρτης προς την Καλλιπατείρας και την πεζογέφυρα στα Μιχαλέικα, υπάρχουν πιο αυτονόητα, πιο σημαντικά θέματα.

Είναι κυρίως η προβληματική κατάσταση της οδού Παπαφλέσσα (συνέχεια της Βασ. Γεωργίου προς τα Γιαννιτσάνικα), που "φωνάζει" πως θέλει ασφαλτόστρωση. Ο κόμβος της Παπαφλέσσα αναμένεται να είναι ο πιο σημαντικός κόμβος του περιφερειακού, καθώς είναι αυτός, που μέσω της Παπαφλέσσα και της Βασ. Γεωργίου, ενός σύγχρονου δρόμου, οδηγεί προς το κέντρο της Καλαμάτας -και μέσω της Ηρώων προς ένα μεγάλο μέρος της Παραλίας. Είναι ο κόμβος που μπορεί να ανακουφίσει την Αρτέμιδος και να αποτρέψει το κυκλοφοριακό έμφραγμα στην πλατεία 23ης Μαρτίου και στη Βασ. Ολγας, από την Αριστομένους έως τη Φαρών και την Ακρίτα.

Είναι και η Λακωνικής που από το ξενοδοχείο "Φωτεινή" μέχρι την είσοδο του περιφερειακού θέλει αναβάθμιση, με μια μικρή διαπλάτυνση και πεζοδρόμια. Και είναι και ο κόμβος της "Φωτεινής", η κατασκευή του οποίου πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα. Αν γίνουν αυτές οι παρεμβάσεις μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για την ανακούφιση και την αλλαγή λειτουργίας και εικόνας της Ναυαρίνου.

Κλείνοντας, να θυμίσουμε την υπόσχεση του δημάρχου για τη σύνταξη της κυκλοφοριακής μελέτης, που δεν μπορεί πλέον να περιμένει άλλο.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016 17:35