Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 20:51

Οι επικοινωνιακοί λόγοι και η πραγματικότητα για τους δρόμους

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Σημαντικούς οδικούς άξονες της Μεσσηνίας επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, προσκεκλημένος από τον τέως υπουργό και βουλευτή Γ. Λαμπρόπουλο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Και αναρωτιέσαι, ποιος υλοποιεί τα έργα, πού είναι θεσμικά η αρχή που εκτελεί τα έργα; Είναι δυνατόν ένας τέως βουλευτής και υπουργός να προσκαλεί τον περιφερειάρχη, για να του δείξει τα έργα του, αυτά που υλοποιεί η Περιφέρεια;

Κι όμως, είναι δυνατόν όταν πρόκειται για επικοινωνιακούς λόγους, όταν η περιοδεία στα έργα αφορά την περιοχή του τέως βουλευτή και γίνεται για πολιτικούς λόγους. Για να αναφερθεί το «έντονο και διαρκές ενδιαφέρον του τέως υπουργού για τη Μεσσηνία», όπως χαρακτηριστικά καταγράφεται στην ανακοίνωση. Και να σταλεί μήνυμα στη Ν.Δ. πως ο Π. Τατούλης έχει ακόμα φίλους και υποστηρικτές στο κόμμα και δεν μπορεί να θεωρηθεί ξεγραμμένος.

Στην ουσία τώρα των έργων, ο οδικός άξονας Ελληνοεκκλησιά - Ανδρομονάστηρο είναι παλιό έργο, από την εποχή που ήταν δήμαρχος Ανδρούσας ο Μένης Παπαδόπουλος, από το 2010 και πριν δηλαδή. Πάλευε ο δήμαρχος για το έργο, αλλά οι πληροφορίες λένε ότι τα χρήματα πήγαν σε άλλο έργο στην περιοχή, γύρω από την Ελληνοεκκλησιά, ήσσονος σημασίας. 

Η βελτίωση της πρόσβασης για το Ανδρομονάστηρο μπορούσε να περιμένει και δυστυχώς περιμένει ακόμα.

Πάμε και στα πραγματικά μεγάλα έργα της περιοχής, που αφορούν ευρύτερα τη Μεσσηνία, για τα οποία γίνεται λόγος στην ανακοίνωση, Για το έργο - σημαία της περιφερειακής αρχής, που φαίνεται πως αποτελεί παρελθόν. Ζήτησε ο περιφερειάρχης από τις Τεχνικές Υπηρεσίες να εκπονήσουν άμεσα μελέτη σημαντικών παρεμβάσεων στον οδικό άξονα Μεσσήνη - Εύα - Λάμπαινα - Βαλύρα και υποσχέθηκε σημαντικές παρεμβάσεις αποκατάστασης των ζημιών στο Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη. Πού πήγε το σημαντικό έργο βελτίωσης από το νέο ΕΣΠΑ; Εκείνο που ήταν να γίνει από το προηγούμενο ΕΣΠΑ, αλλά ξεχάστηκε παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες. 

Δηλαδή, θα κάνουμε παρεμβάσεις 200.000, 400.000 ή 600.000 ευρώ το πολύ σε αυτούς τους δρόμους, την ίδια ώρα που έρχεται για έγκριση έργο 3,3 εκ. ευρώ για το δρόμο Μηλέα - Παναγία Γιάτρισσα. Μιλάμε για προγραμματισμό που δεν αντέχει σε καμία λογική και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 17:58