Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020 18:04

Τον χειμώνα οι κλέφτες, το καλοκαίρι το κομφούζιο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

“Τον χειμώνα...παλεύουμε με τους κλέφτες και το καλοκαίρι... παλεύουμε να γυρίσουμε σπίτι μας οδηγώντας σε πολλά σημεία στο αντίθετο ρεύμα με τα παιδιά μας μέσα!”.

Η παραπάνω φράση συνοψίζει το πνεύμα της επιστολής κατοίκων από Αλμυρό, Μικρή Μαντίνεια, Παλιόχωρα, Ακρογιάλι και Κιτριές, που έχει σταλεί στην Ελληνική και στη Δημοτική Αστυνομία.

Σε αυτή την επιστολή ουσιαστικά περιγράφεται από τη μία το σκηνικό με το κυκλοφοριακό χάος στη διαδρομή από την Καλαμάτα έως τις Κιτριές, που ουσιαστικά δημιουργεί δυσκολίες και κινδύνους στην κυκλοφορία των πεζών, καθώς σε μεγάλο μήκος του δρόμου τα πεζοδρόμια καταλαμβάνονται από παρκαρισμένα οχήματα.

Από την άλλη στην ίδια περιοχή, που τη θερινή περίοδο δημιουργούνται τα παραπάνω προβλήματα από την πολυκοσμία, τον χειμώνα η κατάσταση περνάει στο αντίθετο στάδιο. Η ερημιά που επικρατεί το περισσότερο διάστημα, μετατρέπει όλες αυτές τις περιοχές σε… προσιτό πεδίο δράσης για διαρρήκτες σε παραθεριστικές κατοικίες και όχι μόνο.

Αυτό που επί της ουσίας ζητούν οι κάτοικοι με την επιστολή τους είναι η ουσιαστικότερη παρουσία των αστυνομικών αρχών στην περιοχή, έτσι ώστε το καλοκαίρι να μπει μία τάξη στο ανατολικό παραλιακό μέτωπο του Δήμου Καλαμάτας και σε αυτό της Αβίας, και τον χειμώνα να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των λιγοστών κατοίκων.

Αντίστοιχη εικόνα φυσικά υπάρχει και σε διάφορα άλλα μέρη της Μεσσηνίας, στα οποία το καλοκαίρι πολλαπλασιάζεται ο κόσμος που κινείται εκεί σε σχέση με τη χειμερινή περίοδο.

Το αίσθημα ασφάλειας και διατήρησης της τάξης είναι από τα σημαντικότερα ζητήματα στη διαμόρφωση της ψυχολογίας των κατοίκων και σίγουρα η Πολιτεία πρέπει να ακούει και να αξιολογεί σοβαρά τις φωνές διαμαρτυρίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020 14:36