Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 16:30

Ηταν θέμα χρόνου…

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)


Οι παραβατικές συμπεριφορές και οι εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης μόνο κάτι καινούργιο δεν είναι.

Εδώ και χρόνια κάτοικοι τόσο από την πόλη όσο και από τα γύρω χωριά βγάζουν “κραυγή” απόγνωσης, αλλά και αγωνίας για το τι θα έρθει την επόμενη ημέρα. Ανάλογη εικόνα και σε χωριά του Δήμου Καλαμάτας, όπου και κατά το παρελθόν κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί ζητώντας επιτέλους τον έλεγχο της κατάστασης.
Και να λοιπόν, που έφθασε χθες η μέρα, όπου έγινε αυτό που αρκετοί φοβούνταν. Κατά καιρούς πολλοί πάνω στην απόγνωσή τους έφθαναν στο σημείο να λένε ότι θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους για να υπερασπιστούν την περιουσία τους.
Ενα τέτοιο σκηνικό εκτυλίχθηκε χθες στην Πιπερίτσα, με τον 63χρονο να νιώθει έντονη απειλή μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Δεν ήθελε πολύ να γίνει το κακό.
Κι αν δεν γινόταν χθες, θα γινόταν… αύριο. Τώρα πλέον από τη μία προέχει να ελεγχθεί η κατάσταση και να αποτραπούν τυχόν αντίποινα στο ήσυχο χωριό της Πιπερίτσας, όπου οι κάτοικοι δεν κρύβουν τον φόβο τους. Και από την άλλη είναι άμεση η ανάγκη σοβαρών πολιτικών αποφάσεων, που θα οδηγήσουν στον περιορισμό των τόσων πολλών παραβατικών συμπεριφορών.
Αλλωστε εδώ και πολλές εβδομάδες αναμένονται οι εξελίξεις για την ίδρυση Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου για την καταπολέμηση της παραβατικότητας. Οσα τέτοια κέντρα κι αν φτιαχτούν όμως, το θέμα είναι να υπάρχει η πραγματική βούληση για έλεγχο της κατάστασης, τήρηση των νόμων και διασφάλιση της τάξης.
Αν όχι, ας μην μας εκπλήσσουν περιστατικά σαν το χθεσινό και να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο ανάλογο επεισόδιο.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 15:28