Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 22:33

Αρνητές... απογραφής

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας είναι εδώ και πολύ καιρό οι πάσης φύσεως αρνητές.

Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει να ακούμε για αρνητές του κορονοϊού και αρνητές του εμβολίου, πλέον όμως το κίνημα της... άρνησης παίρνει απροσδιόριστες διαστάσεις.
Ενώ λοιπόν βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα η γενική απογραφή πληθυσμού -διαδικασία που λαμβάνει χώρα κάθε 10 χρόνια- έκαναν την εμφάνισή τους άνθρωποι που δηλώνουν... αρνητές απογραφής.
Ναι καλά διαβάσετε, υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να λάβουν μέρος στη διαδικασία της απογραφής πληθυσμού, λες και κινδυνεύουν από κάτι. Κι όσο κι αν κάποιος διαφωνεί με τη στάση που κρατούν όσοι δεν δέχονται είτε την ύπαρξη του Covid-19 είτε τον εμβολιασμό, εντούτοις υπάρχουν ορισμένα επιχειρήματα που διατυπώνονται για να στηρίξουν τη θέση τους.
Ποια επιχειρήματα όμως μπορεί να αρθρώσει κάποιος για να στηρίξει την άρνησή του να απογραφεί και τι ακριβώς πρεσβεύει αυτή η στάση; Το να είναι κάποιος επιφυλακτικός ή ακόμα και αιρετικός μπορεί ορισμένες φορές να αποδειχθεί χρήσιμο, ωστόσο η γενική άρνηση δεν μπορεί να σταθεί πουθενά. Πώς δηλαδή μπορεί κάποιος να θέλει να είναι πολίτης με δικαιώματα σε μία χώρα στην οποία φοβάται να δηλώσει ότι είναι μέρος του πληθυσμού της;
Δυστυχώς τέτοιου τύπου φαινόμενα γενικεύονται χωρίς πάντως να αποτελούν αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο.
Με... ενδιαφέρον περιμένουμε το επόμενο πεδίο άρνησης!