Τετάρτη, 03 Μαϊος 2023 22:30

Καλύτερος προγραμματισμός για μεγαλύτερο όφελος για την Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Του Δημήτρη Πλεμμένου

Πολύς κόσμος επισκέφθηκε το τριήμερο της Πρωτομαγιάς την Καλαμάτα, παρά το γεγονός ότι ημερολογιακά ήταν πολύ κοντά στις γιορτές του Πάσχα, που και τότε η επισκεψιμότητα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και την ευρύτερη περιοχή κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα.

Με το τριήμερο της Πρωτομαγιάς στην Καλαμάτα συνέπεσαν και διάφορες διοργανώσεις, που έκαναν ακόμα περισσότερο κόσμο να βρεθεί εδώ. Ο 21ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας, το 6ο Κύπελλο Κολύμβησης “Σπύρος Κοντόπουλος” και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής Αγωνιστικής Γυμναστικής Νεανίδων οδήγησαν κάποιες εκατοντάδες άτομα να επισκεφθούν αυτές τις μέρες την πόλη.

Το γεγονός αυτό σε μία πρώτη ανάγνωση μπορεί να το αξιολογήσει θετικά κάποιος, καθώς θα πει ότι όσο περισσότεροι έρχονται στην πόλη τόσο το καλύτερο. Όμως υπάρχει και η αντίθετη άποψη, που υποστηρίζει ότι όταν σε ένα τριήμερο -όπου έτσι κι αλλιώς θα υπάρξει πολύ σημαντική πληρότητα στα καταλύματα και στα καταστήματα εστίασης χωρίς καμία διοργάνωση- προστίθενται και διοργανώσεις, που εκ των πραγμάτων θα προσελκύσουν εκατοντάδες αθλητές και συνοδούς, τότε το ένα μπορεί να… εξουδετερώσει το άλλο. Κι αυτό γιατί από τη μία άνθρωποι που θέλουν ως τουρίστες να την επισκεφθούν ενδεχομένως λόγω των διοργανώσεων να δυσκολευτούν να κάνουν κράτηση και από την άλλη ακόμα κι αυτοί που θα βρεθούν τελικά στην πόλη, λόγω της κοσμοσυρροής ενδεχομένως να μην έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν την καλύτερη δυνατή ταξιδιωτική εμπειρία.

Και επειδή κάθε μία από τις παραπάνω διοργανώσεις είχαν τη δική τους αδιαμφισβήτητη αξία και συνεισφορά στην πόλη -και όπως όλα έδειξαν διοργανώθηκαν και με επιτυχία- ίσως το αποτύπωμά τους στην Καλαμάτα θα ήταν πιο αισθητό εάν βάσει ενός προγραμματισμού διοργανώνονταν σε ένα από τα προηγούμενα ή επόμενα Σαββατοκύριακα.

Σε μία τέτοια περίπτωση λοιπόν θα μπορούσε η πόλη να γεμίσει και σε άλλα Σαββατοκύριακα και να μην “πνιγεί” εν μέσω ημερών που έτσι κι αλλιώς θα προσέλκυε επισκέπτες.