Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024 20:21

Η απάντηση υποτιμάει τη νοημοσύνη των πολιτών

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Αρνητική έκπληξη και αντιδράσεις προκάλεσε η απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη στην ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Λαμπρόπουλου για τη διάθεση ασθενοφόρου και τις ανάγκες των Ιατρείων Κορώνης, Χαρακοπιού και Λογγάς.

Η υπουργός απάντησε ότι η “Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας διαθέτει ένα ιδιαίτερα πυκνό δίκτυο δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας” και αφού αναφέρεται αναλυτικά στους γιατρούς που έχουν τα Περιφερειακά Ιατρεία Κορώνης, Χαρακοπιού και Λογγάς, επισημαίνει: “Η παρουσία συνολικά των 6 ιατρών στα προαναφερόμενα Π.Ι., καθώς και η 24ωρη εφημέρευση του Π.Ι. Λογγάς (για 18 ημέρες το μήνα) καλύπτουν επαρκώς, με τα υπάρχοντα δεδομένα, τις υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Όσον αφορά την εξυπηρέτηση των περιστατικών που χρήζουν διακομιδής, στο νομό λειτουργούν περιμετρικά 3 σταθμοί ΕΚΑΒ (Πύλου, Καλαμάτας και Φιλιατρών) και η αναφερόμενη περιοχή από το Πεταλίδι μέχρι και την Κορώνη καλύπτεται κυρίως από τον σταθμό της Πύλου και της Καλαμάτας”.

Οπότε, όλα καλά. Η ΝΑ Πυλία έχει αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας. Και οι κάτοικοι της Λογγάς και της Κορώνης που διαμαρτύρονται και αγωνίζονται για τη δημιουργία ΕΚΑΒ, είναι υπερβολικοί; Ζουν σε άλλον κόσμο, που φωνάζουν για την τραγική πραγματικότητα που βιώνουν;

Απλά, θα υπενθυμίσω το ρεπορτάζ της “Ε” το Σαββατοκύριακο 1-2 Ιουλίου 2023 με τίτλο “ΕΚΑΒ στην Κορώνη απαιτούν οι επαγγελματίες”, το οποίο έλεγε: «Η δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στην Κορώνη είναι κορυφαίο ζήτημα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στην Κορώνη και την ευρύτερη περιοχή. Αν υπήρχε, θα είχαν σωθεί άνθρωποι που έχουν φύγει από τη ζωή αβοήθητοι, χωρίς τη φροντίδα των πρώτων βοηθειών την οποία δικαιούται ένας πολίτης. Αυτό τονίζουν στην “Ε” ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης Παναγιώτης Μαργιάννης και ο Μπάμπης Γαϊτάνης, μέλος του συλλόγου, οι οποίοι έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα από την έλλειψη αυτής της σημαντικής δομής».

Η απάντηση της υπουργού υποτιμάει τη νοημοσύνη των πολιτών της ΝΑ Πυλίας και καταδεικνύει πως ο αγώνας για αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας πρέπει να συνεχιστεί με μεγαλύτερη συνέπεια και δυναμική.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024 20:44