Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014 18:51

Το σφύριγμα του τρένου ζητάει τη μόνιμη επαναφορά του στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

 

Πυρετώδεις είναι πλέον οι διαδικασίες για την -προσωρινή- επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμάτα - Μεσσήνη για την κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών του Νησιώτικου πανηγυριού. Το δίκτυο καθαρίζεται και από τις 20 έως τις 28 Σεπτεμβρίου το τρένο θα ξανασφυρίξει, καλώντας έτσι εκατοντάδες άτομα να μεταβούν στη Μεσσήνη και να κάνουν τη βόλτα τους και φυσικά τις αγορές τους στο παζάρι. 

 

Σφύριγμα όμως που θα πρέπει επιτέλους να “ξυπνήσει” τους αρμόδιους τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο (βλ. ΤΡΑΙΝΟΣΕ) και να δουν πλέον σε σοβαρή βάση τη μόνιμη επαναλειτουργία της γραμμής εντός της Μεσσηνίας, δεδομένου ότι αφενός οι υποδομές ακόμα δεν έχουν πλήρως απαξιωθεί και αφετέρου ότι υπάρχει δεδηλωμένο ενδιαφέρον του κόσμου για (επι)στροφή στο σιδηρόδρομο. 

Μέσο φθηνό, προσιτό, φιλικό προς το περιβάλλον και με σημαντικές προοπτικές για να λύσει προβλήματα καθημερινότητας όχι μόνο στο μεγάλο αστικό κέντρο (Καλαμάτα), αλλά και στις γύρω περιοχές. Αμεσα συνδεδεμένο με το αναπτυξιακό όραμα της περιοχής και έτοιμο να αποτελέσει ακόμα και τουριστικό πόλο έλξης, μέσα στη γενικότερη απαξίωση του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο.

Ας μην περιμένουμε λοιπόν μετά τις 28 Σεπτεμβρίου να κάνουμε διαπιστώσεις για την επιτυχημένη, όπως κάθε χρόνο, πορεία της προσωρινής επαναλειτουργίας του τρένου από και προς Μεσσήνη, αλλά ας αρχίσουμε να βλέπουμε μέσα από αυτές τις 8 μέρες που έρχονται, τη μονιμοποίηση μίας κατάστασης, που θα δώσει (εφόσον φυσικά σχεδιαστεί σε σωστή βάση) νέα πνοή στην τοπική οικονομία από όποια σκοπιά κι αν το δούμε.

Πρόκειται για εξέλιξη, που αν προχωρήσει, θα είναι εφάμιλλη του νέου αυτοκινητόδρομου και μόνο οφέλη έχει να μας φέρει. Οι νέες δημοτικές αρχές των περιοχών από όπου διέρχεται το τρένο, ας κάνουν αυτό το αίτημα “σημαία” τους και με συντονισμένες ενέργειες ας απαιτήσουν εντός των προσεχών μηνών την... αναγέννηση του σιδηροδρόμου στη Μεσσηνία.

Υ.Γ.: Το συγκεκριμένο θέμα έχει απασχολήσει τις στήλες της “Ε” ουκ ολίγες φορές και αυτό θα συνεχίσει να γίνεται μέχρι την οριστική λύση.