Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 13:23

Συνεχίζουν τις υποσχέσεις που δεν τήρησαν

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)


Δεν υπάρχει ελπίδα για τον τόπο όταν το παλιό και ξεπερασμένο πολιτικό προσωπικό που έχει ακόμα το κουμάντο, εξακολουθεί να υπόσχεται, χωρίς να κάνει αυτοκριτική και να ντρέπεται.

Δίχως να μαθαίνει, να αλλάζει τακτική από την κοινωνική και πολιτική κρίση.
Ηρθε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης και φέτος στο πανηγύρι της Μεσσήνης, στην υποδοχή της εικόνας της Παναγίας από το Βουλκάνο και εξήγγειλε για μια ακόμα φορά το έργο - "σημαία", τους δρόμους Μεσσήνη - Εύα - Βαλύρα και Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη. Αυτή τη φορά υποσχέθηκε την ένταξή του στο νέο ΕΣΠΑ, καθώς το υφιστάμενο πρόγραμμα τελείωσε και το έργο - "σημαία" το πήρε… ο αέρας.
Ο κ. Τατούλης το είχε εξαγγείλει από το 2011, τον πρώτο χρόνο της περιφερειακής του θητείας. Και το υποσχόταν κάθε χρόνο. Στο περσινό πανηγύρι της Μεσσήνης έκανε έκπτωση. Υποσχέθηκε την ένταξη του Μεσσήνη - Εύα, αλλά ούτε αυτό εντάχθηκε.
Και ήρθε φέτος χωρίς να τρέχει τίποτα, χωρίς ίχνος ταπεινότητας και συγγνώμης και το μετέφερε στο επόμενο ΕΣΠΑ.
Και ο δήμαρχος Μεσσήνης που εμφανίστηκε… χολωμένος για την ασυνέπεια του Τατούλη, έσπευσε να τον δικαιολογήσει. «Δικαιολογούμε την κατάσταση, γιατί τελειώνει το ΕΣΠΑ», είπε σε γενικές γραμμές ο κ. Αναστασόπουλος. Πάλι καλά που δεν τον ευχαρίστησε ή δεν του ζήτησε και συγγνώμη. Λες και ο δήμαρχος δε γνώριζε. Αντινομάρχης έργων ήταν και θυμάται πολύ καλά πόσα χρόνια πριν, επί Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, είχαν ξεκινήσει οι μελέτες για το Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη. Αν βάζει την προστασία του πολιτικού του φίλου πάνω από το συμφέρον του τόπου του...
Κλείνοντας, θα υπενθυμίσω δύο από τις υποσχέσεις Τατούλη και Νικολάκου για το συγκεκριμένο έργο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Περιφέρειας: «Επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και συνάντηση με τους δημάρχους της Μεσσηνίας και υπηρεσιακούς παράγοντες πραγματοποίησε την Δευτέρα 31/10/2011 ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επίβλεψη και η περαιτέρω εντατικοποίηση της πορείας των αναπτυξιακών έργων που έχει θέσει ως στόχο η Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς και η επίλυση επιμέρους προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δήμοι». Στη συνέχεια αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Τατούλης: «Αντίστοιχα έργο σημαία για την Πελοπόννησο το Μεσσήνη - Εύα - Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη με προϋπολογισμό 40.000.000 ευρώ και 4 υποέργα, θα ενταχθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2012, αν δεν έχουμε δραματικές εξελίξεις στο οικονομικό πολιτικό σκηνικό της χώρας».
«Η πορεία των έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας υπήρξε το αντικείμενο σύσκεψης του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά και της θεματικής αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνας Νικολάκου με τις τεχνικές και οικονομικές υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο έργο σημαία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη, για το οποίο με ταχύτατους ρυθμούς ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την ένταξή του στο ΕΣΠΑ».

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 13:25