Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015 15:57

Ευθύνη των δύο αντιπάλων η διαφύλαξη του πολιτικού ήθους στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Προς ολοκλήρωση οδεύει το σίριαλ με το δήμαρχο της Μεσσήνης, καθώς αύριο αναμένεται να γίνει γνωστό εάν θα παραμείνει τελικά στον δημαρχιακό θώκο ο Στάθης Αναστασόπουλος ή αν τη θέση του θα την πάρει ο Γιώργος Τσώνης.

Μια ιστορία που, λόγω του συστήματος και της γραφειοκρατίας, “σέρνεται” πάνω από 6 μήνες έχοντας δημιουργήσει ένα κλίμα πόλωσης στο Νησί, αν και χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν ακρότητες. Ολο αυτό το διάστημα σχεδόν κάθε εβδομάδα οι φήμες έδιναν κι έπαιρναν για το πότε θα βγει η απόφαση και για το ποιος είναι ο τελικός νικητής. Κάτι που φυσικά άγγιζε τα όρια του... "ράδιο-αρβύλα", κυρίως με διαρροές από άτομα του περιβάλλοντος των δύο αντιπάλων. Ως γνωστόν φυσικά, τέτοιου είδους φήμες αναπαράγονται και κυκλοφορούν με τακτική... χαλασμένου τηλεφώνου, δημιουργώντας εντυπώσεις στον κόσμο και κάνοντας τους δημοσιογράφους να τρέχουν να δουν μήπως έχασαν την είδηση.

«Μα τι κάνουν τόσο καιρό και δεν αποφασίζουν;» ήταν το σχόλιο που πολλές φορές ακούστηκε από ενδιαφερόμενους ή μη πολίτες, δείχνοντας έτσι ότι χωρίς υπερβολή πρόκειται για μια υπόθεση που τράβηξε πολύ. Περισσότερο και από αντίστοιχες υποθέσεις ισοψηφιών σε άλλους δήμους, όπως η Καισαριανή, η Μάνδρα κ.ά. Παθογένειες του συστήματος λοιπόν είναι ικανές να δημιουργούν τέτοιες καθυστερήσεις, οι οποίες αφενός δημιουργούν... κλίμα και αφετέρου πιθανόν κι εμπόδια στη λειτουργία του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τα επιτελεία των δύο μονομάχων αύριο θα κληθούν να διαχειριστούν τη δικαστική ετυμηγορία, φέροντας ευθύνη για το τι πρόκειται να επακολουθήσει. Ο μεν νικητής θα πρέπει να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να συνεχίσει ή να ξεκινήσει το έργο της δικής του δημοτικής αρχής χωρίς αλαζονεία και τυμπανοκρουσίες. Ο δε ηττημένος θα πρέπει να σεβαστεί την απόφαση του οργάνου στο οποίο και ο ίδιος έχει προσφύγει, και να αναλάβει το έργο της αντιπολίτευσης προς όφελος της πόλης και του ευρύτερου δήμου. 

 

Η ευθύνη για το πολιτικό ήθος βαρύνει από κοινού και τους δύο μονομάχους, σε όποια θέση κι αν τους βρει η επόμενη μέρα.