Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 21:30

Πνευματικό Κέντρο... οffline

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οσο το Μέγαρο Χορού παραμένει κλειστό και αναξιοποίητο, το Πνευματικό Κέντρο παραμένει ο βασικός χώρος εκδηλώσεων στην πόλη της Καλαμάτας. Ενας χώρος με δυνατότητα για διάφορες χρήσεις πολιτιστικού περιεχομένου, αλλά ουσιαστικά χωρίς σύνδεση στο Ιντερνετ.

Ναι, καλά διαβάσατε. Οι διαδικτυακές συνδέσεις του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας εδώ και αρκετούς μήνες υπολειτουργούν δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στους φορείς που στεγάζονται εκεί. 

Λαϊκή Βιβλιοθήκη, Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη, Πινακοθήκη, Γραφείο Υποψηφιότητας “Kalamata:21”, Καρναβαλική Επιτροπή στεγάζονται με λίγα λόγια σε ένα κτήριο, στο οποίο οι συνδέσεις στο Διαδίκτυο “σέρνονται”. 

Τα... θύματα του αργού Ιντερνετ αρχικά θεώρησαν ότι επρόκειτο για πρόβλημα από την εταιρεία παροχής Διαδικτύου, στην οποία όμως απευθύνθηκαν και τους διαβεβαίωσαν ότι η πηγή του προβλήματος είναι εντός κτηρίου. Στη συνέχεια λοιπόν, όπως μάθαμε, απευθύνθηκαν στο Δήμο Καλαμάτας και η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι η αιτία του προβλήματος είναι κάποιο κομμένο καλώδιο από έναν εργολάβο στο πλαίσιο εργασιών και ότι παρά το γεγονός ότι έχει ειδοποιηθεί, δεν έχει ακόμα πάει να το αποκαταστήσει.

Οσο για το ασύρματο δίκτυο, ούτε αυτό μπορεί να καλύψει τις ανάγκες, έστω και προσωρινά, εντός του Πνευματικού Κέντρου, καθώς το σήμα είναι ασθενές. Οι εικόνες μάλιστα που μας μετέφεραν είναι κάπως αστείες, με άτομα από κάποια γραφεία να πηγαίνουν σε άλλο όροφο με την ελπίδα ότι εκεί μπορεί οι ταχύτητες της σύνδεσης να είναι λίγο πιο γρήγορες για να κάνουν τη δουλειά τους.

 

Περιμένοντας λοιπόν τον εργολάβο να αποκαταστήσει το καλώδιο και μαζί με αυτό και τη σύνδεση, μάλλον στο Δήμο Καλαμάτας θα έπρεπε να προβληματιστούν για βασικές υποδομές, που από ό,τι φαίνεται απουσιάζουν από δημόσια κτήρια της πόλης.