Κυριακή, 15 Μαϊος 2016 21:36

Να ξεκαθαρίσουν οι εκκρεμότητες του περιφερειακού

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο περιφερειακός αυτοκινητόδρομος Καλαμάτας προχωράει με εντατικούς ρυθμούς και αναμένεται να τελειώσει το Σεπτέμβριο, νωρίτερα και από το χρονοδιάγραμμα. 

Προβλήματα που υπήρχαν με σημαντικά τμήματα του έργου, όπως ο κόμβος Λεΐκων και τα 400 μέτρα της σύνδεσης του κόμβου Καρέλια με την Αθηνών αντιμετωπίστηκαν προς όφελος του έργου και των πολιτών.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα σοβαρές εκκρεμότητες, αδικαιολόγητες για ένα τόσο μεγάλο έργο που αδικούν και τη σημαντική προσπάθεια που γίνεται.

Είναι οι παράδρομοι που λείπουν και κυρίως ο παράδρομος στα Φιτσαλέικα του Ασπροχώματος, πίσω από τον ΟΑΕΔ. Πληροφορίες από το Δήμο Καλαμάτας και το υπουργείο Υποδομών κάνουν λόγο για εξεύρεση λύσης που θα ικανοποιεί τους κατοίκους. Ομως, από την περιοχή εξακολουθούν να υπάρχουν παράπονα και να αμφισβητούν πως έχει βρεθεί λύση. Γι’ αυτό πρέπει το συντομότερο να επιβεβαιωθεί ότι η λύση που έχει δοθεί, εξυπηρετεί τον κόσμο και δίνει τέλος στον κίνδυνο η μοναδική πρόσβαση να ήταν μέσα από τη λαγκάδα της περιοχής, που το χειμώνα γίνεται ποτάμι.

Εκκρεμότητα υπάρχει και με το νέο κόμβο του Πηδήματος στον παλιό εθνικό δρόμο, στην ευθεία της Ανθειας. Η κατασκευή του έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια κι επειδή υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας και συγκοινωνίας στην περιοχή, δε θα είναι σωστό να αφεθεί για το τέλος, με την ολοκλήρωση του έργου.

Και είναι και τα διόδια, τα πλευρικά που είχαν προγραμματιστεί για τον περιφερειακό, στο καινούργιο τμήμα, αμέσως μετά το Πράκτικερ. Πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα, όπως λέγεται, ότι δε θα λειτουργήσουν. Γιατί η μη λειτουργία τους θα δώσει κυκλοφοριακή ανάσα στο Ασπρόχωμα και θα εξυπηρετήσει ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων της Μεσσηνίας.

Τώρα και όχι αύριο πρέπει να ξεκαθαρίσουν οι εκκρεμότητες αυτές.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Μαϊος 2016 18:00