Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015 17:02

Ακήρυχτος πόλεμος για επικράτηση στην υγεία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Οταν έγραφα την περασμένη Τρίτη το άρθρο με τίτλο “Εθελοντές στο δρόμο προς την… εξουσία” δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έφτανε στα άκρα ο ακήρυχτος πόλεμος για τις ιατρικές υπηρεσίες προς τους απόρους με συνέπεια να “αναβληθεί” η επιστημονική διημερίδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ομως οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί των διοργανωτών της διημερίδας έδωσαν δικαίωμα στο “αντίπαλο στρατόπεδο” να αντεπιτεθεί και να σημειώσει μια εύκολη νίκη, αφού κανένας επιστήμονας δεν θα ήθελε να στιγματιστεί το έργο του με τηλεφωνικά ραντεβού για εξετάσεις που κλίνονται από κομματικό τηλέφωνο. Προσωπικά εκτιμώ ότι οι νεοδημοκράτες έκαναν κατά λάθος “πέναλτι” δίνοντας το κομματικό τηλέφωνο για ραντεβού και ότι σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν να δημιουργήσουν αρχείο για να το εκμεταλλευτούν εκλογικά στο μέλλον. Ομως ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως θα έκανε και η Νέα Δημοκρατία σε αντίστοιχη περίπτωση, έστησε την μπάλα στα έντεκα βήματα και σημείωσε ένα εύκολο γκολ στον αγώνα για την επικράτηση στον ιατρικό χώρο. Υπενθυμίζω ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ διοργάνωσε στην Καλαμάτα με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση για την υγεία και ότι πριν σβήσει ο ήχος των χειροκροτημάτων κατόρθωσε να “ακυρώσει” την αντίστοιχη εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας. 

Υπενθυμίζω επίσης ότι πριν ένα μήνα εκδηλώθηκε μια ακόμα μάχη μεταξύ Δημοτικού Ιατρείου Καλαμάτας και Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλαμάτας. Τότε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης υποστήριξε σε Επιτροπή του δήμου ότι είναι “καθαρά κομματικό το Κοινωνικό Ιατρείο” εννοώντας φυσικά ότι καθοδηγείται από το ΣΥΡΙΖΑ. Οι αψιμαχίες όμως είχαν ξεκινήσει από το Δεκέμβριο του 2014, όταν ο γιατρός Τάσος Πουλόπουλος, εθελοντής, επιστημονικός υπεύθυνος του Κοινωνικού Ιατρείου κατήγγειλε ευθέως ότι «η δωρεάν εγγραφή συνταγών αποτελεί ειδική μεταχείριση που εξαργυρώνεται πολιτικά», παρατηρώντας παράλληλα ότι η πρακτική αυτή στο Δήμο Καλαμάτας δεν συνάδει με τον θεσμό των Δημοτικών Ιατρείων που «ανέκαθεν συνέδραμαν άπορους».

Εκτιμώντας ότι ο ακήρυχτος πόλεμος για την επικράτηση στην υγεία θα έχει και άλλες μάχες, κλείνω και το σημερινό άρθρο με τα ίδια λόγια που έκλεισα και το άρθρο της περασμένης εβδομάδας.

“Οι κοινωνικές υπηρεσίες προς άπορους και φτωχούς πρέπει να προσφέρονται μόνο από κρατικούς υπαλλήλους ή εθελοντές που θα απαγορεύεται να είναι υποψήφιοι σε εκλογές. Σε διαφορετική περίπτωση η δράση κομματικών στελεχών και υποψηφίων δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο από ψήφους στους “εθελοντές”. Οποιος θέλει πραγματικά να προσφέρει στο συνάνθρωπό του, πρέπει να το κάνει χωρίς κομματικές ή άλλες ταμπέλες και φυσικά όχι μπροστά σε κάμερες και μικρόφωνα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης”. 

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015 16:41