Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 23:01

Οι φωτογραφίες με τα κομμένα κεφάλια

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Οι φωτογραφίες με τα κομμένα κεφάλια

Οι απεικονίσεις που ξετρέλαναν τους Βρετανούς της βικτοριανής εποχής.

 

Οι βικτοριανοί, δηλαδή οι Βρετανοί του 19ου αιώνα που έζησαν την περίοδο που βασίλευσε η Βικτόρια, δεν φημίζονταν για το χιούμορ τους. 

Η εποχή έμεινε γνωστή για τα αυστηρά, πουριτανικά ήθη και την προσήλωση στους τύπους και τον “καθωσπρεπισμό”. 

Ήταν όμως και η εποχή μεγάλων τεχνολογικών εξελίξεων, όπως η φωτογραφία.

Στα τέλη του 19ου αιώνα, πολλοί Βρετανοί είχαν φωτογραφικά πορτρέτα της οικογένειάς τους, όπου όλοι πόζαραν σοβαροί και ατάραχοι. 

Κόστιζαν σχετικά λίγο και το αποτέλεσμα ήταν πολύ εντυπωσιακό. Αφού η φωτογραφία ήταν τόσο δημοφιλής, τα φωτογραφικά στούντιο δεν άργησαν να βρουν κι άλλους τρόπους να προσελκύσουν πελάτες.

Το photoshop, με τα μέσα της εποχής βέβαια ήταν  ένας από τρόπους για να προσελκύσουν περισσότερη πελατεία. Ειδικά, πιο περιζήτητες ήταν οι μακάβριες, αλλά αστείες φωτογραφίες «ακέφαλων μοντέλων». 

Τα “πρόσωπα” διατηρούν τη σοβαρή, ήρεμη έκφρασή τους, αλλά έχουν αποκοπεί από το υπόλοιπο σώμα. Ορισμένοι πόζαραν φυσιολογικά, σαν να μην γνώριζαν ότι είχαν αποκεφαλιστεί. 

Άλλοι ήταν “μέσα στο κόλπο” και έπαιρναν την ανάλογη στάση, για να φαίνεται ότι κρατούσαν το κεφάλι. Ας δεχθούμε ότι είχε να κάνει και με το αποκαλούμενο ως βρετανικό χιούμορ. Οι τελευταίοι συνήθως κρατούσαν και κάποιο μαχαίρι, σπαθί ή τσεκούρι για περισσότερο “ρεαλισμό”.

Ιδού τα αποτελέσματα:

ΠΗΓΗ: Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER