Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2010 16:17

Σε εκδήλωση στην Τρίπολη: Τους στόχους για τη γεωργία παρουσίασε ο Γιάννης Κουτσούκος

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)"Μοναδικός στόχος είναι η ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας και η ολοκληρωμένη συμβολή της στην πράσινη ανάπτυξη υπό το τρίπτυχο ταυτότητα-ποιότητα-αειφορία" ανέφερε μιλώντας προχθές στην Τρίπολη ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Κουτσούκος.
Ειδικότερα ο κ. Κουτσούκος αναφέρθηκε στην ανασυγκρότηση της υπαίθρου στο πλαίσιο της Ελλάδας των περιφερειών που θεμελιώνεται παραγωγικά στον πρωτογενή τομέα η οποία οδηγεί στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του αγροτικού κόσμου και την αποκατάσταση της χαμένης αξιοπρέπειας του Ελληνα αγρότη. Οπως σημείωσε "η αύξηση της συμβολής του αγροτικού τομέα στο εθνικό προϊόν με την υποκατάσταση των εισαγωγών και τον εξωστρεφή προσανατολισμό της παραγωγής, μπορούν και πρέπει να έχουν θετικές επιπτώσεις στο γεωργικό εισόδημα το οποίο ήταν και το πρώτο που επλήγη από την κρίση".
Στη συνέχεια τόνισε ότι "στην πορεία για μια σύγχρονη ελληνική γεωργία απαιτούνται μεγάλες ανατροπές όπως είναι το να απαλλαγούμε από τους διαμεσολαβητικούς μηχανισμούς και τα πρόσωπα ανάμεσα στον παραγωγό και το προϊόν. Αυτό σημαίνει ξεκαθάρισμα των συνεταιρισμών από τους συνεταιρισμούς-σφραγίδες και ανάδειξη νέων με αποκλειστικό προσανατολισμό την αγορά και το εισόδημα των παραγωγών. Ο σχετικός νόμος-πλαίσιο θα είναι έτοιμος στις αρχές του 2011". Και ακόμη "καθάρισμα της αγοράς από κάθε είδους μεσάζοντες, καρτέλ, αεριτζήδες που αγοράζουν με ακάλυπτες επιταγές. Το μητρώο εμπόρων είναι έτοιμο ως νομοσχέδιο και το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, ο κ. Χρυσοχοΐδης που έχει στην ευθύνη του τους ελέγχους, μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι".
Τέλος, αναφερόμενος στη μετά το 2013 εποχή είπε ότι "αποτελεί πάγια ελληνική θέση η συνέχιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και μετά το 2013. Η διαμόρφωση ισχυρών συμμαχιών μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι ελπιδοφόρα. Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι επιδοτήσεις θα συνεχιστούν διότι η ευρωπαϊκή γεωργία δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τη φτηνή γεωργία των αναπτυσσόμενων χωρών. Είναι ακριβή γεωργία επειδή παράγει ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα. Ακόμα ο αγρότης είναι ή πρέπει να γίνει ο φύλακας του περιβάλλοντος. Αυτό είναι όρος και προϋπόθεση για να επιδοτείται. Θα πρέπει ακόμα να συζητήσουμε την περιφερειοποίηση των επιδοτήσεων ώστε να πάμε στην ενίσχυση όλων των πραγματικών παραγωγών. Αυτός ο διάλογος θα ανοίξει σύντομα και συντεταγμένα και θα συμμετάσχουν όλοι. Πολιτικά κόμματα, θεσμικές και μη οργανώσεις των αγροτών, νέοι αγρότες και ομάδες παραγωγών. Θα συζητήσουμε όλοι γιατί μας αφορά όλους".

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER