Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016 10:40

Εργατοπατέρας εργατοπατέρων μάτι δεν βγάζει Ι Γ. Μασσαβέτας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εργατοπατέρας εργατοπατέρων μάτι δεν βγάζει Ι Γ. Μασσαβέτας

Για τον δημοσιογράφο που θέλει να κάνει σωστά τη δουλειά του ισχύει, ως κανόνας ζωής, η ρήση του Αριστοτέλη «φίλτατος μεν Πλάτων, φιλτάτη δε η αλήθεια». Το οποίο, στην περίπτωσή μου μεταλλάσσεται σε «φίλτατος μεν Μανώλης, φιλτάτη δε η αλήθεια». 

Τον πρόεδρο της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη, παλιό συνδικαλιστή του τότε ΚΚ Εσ. στον χώρο της συγκεκριμένης ΔΕΚΟ, τον γνωρίζω από τότε που τα παιδιά μας ήταν συμμαθητές στο νηπιαγωγείο και προσφωνούσαμε ο ένας τον άλλο «συμπέθερο», καθώς ο Μιχάλης του έγραφε… ερωτικά σημειώματα στην Αννέτα μου, ενώ εκείνη, η άκαρδη, το μόνο που του απαντούσε ήταν πως το «αγαπώ» γράφεται με ωμέγα και όχι με όμικρον. 

Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω το γεγονός ότι στη δίκη των 59 κατηγορούμενων για το «μεγάλο φαγοπότι» των περί τον Φωτόπουλο εργατοπατέρων της ΔΕΗ, δεν παρίσταται, ως όφειλε, με την ιδιότητα της πολιτικής αγωγής, η ίδια η ΔΕΗ που υπέστη τη ζημία. Μια ζημία που όπως συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, καλείται τελικώς να πληρώσει ο φορολογούμενος. Ο καταναλωτής της ΔΕΗ. 

Είναι μια ακόμη τυπική περίπτωση κατά την οποία ισχύει η παλιά λαϊκή παροιμία «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει». Διότι το «αριστερό» διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, υπό τον παλιό συνδικαλιστή Μανώλη -αλλά και με συμμετοχή του ίδιου του Φωτόπουλου στη σύνθεσή του- έκανε πως δεν ξέρει τίποτε για τη δίκη και δεν… θυμήθηκε να πάρει απόφαση παράστασης στο δικαστήριο.

Το εγκυρότερο, εν προκειμένω, σχόλιο, προέρχεται από εκείνον που ανακάλυψε την υπόθεση και την οδήγησε ενώπιον της Δικαιοσύνης, τον άλλοτε επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Κλέαρχο Ρακιντζή:

«Καταρχήν, ζημιωθείσα είναι μόνο η ΔΕΗ, όχι το Δημόσιο. Η περιουσία της μειώθηκε από τις πράξεις που κατηγορούνται τα μέλη της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, άρα μόνο η ΔΕΗ θα έπρεπε να παραστεί ως πολιτικώς ενάγουσα. Αυτό έπρεπε να έχει γίνει με την έναρξη της δίκης, τώρα πια είναι αργά. Χρειαζόταν απόφαση του διοικητικού συμβουλίου για τη νομιμοποίηση της παραστάσεως της πολιτικής αγωγής. Σαφώς, όταν λείπει η πολιτική αγωγή είναι πιθανότερο να βγει αθωωτική απόφαση λόγω έλλειψης στοιχείων».

Εχουμε δηλαδή άλλο ένα δωράκι. Οχι πια σε χρήμα, αλλά σε βοήθεια για την απαλλαγή των κατηγορουμένων. Εύγε! 

Γ.Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER