Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2013 14:38

Προέχει να φθάσει η υπόθεση μέχρι τέλους

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες μέρες γύρω από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Συλλήψεις βουλευτών, τηλεφωνικές συνομιλίες που σοκάρουν και εικόνες πρωτόγνωρες για τα ελληνικά μεταπολιτευτικά χρονικά.

Οχι ότι το γενικό πλαίσιο της δράσης τους δεν ήταν γνωστό, αλλά καθώς ξετυλίγεται το κουβάρι οι λεπτομέρειες πλέον καταδεικνύουν περίτρανα τι συνέβαινε και αυτό έχει σημασία. “Γιατί επέλεξαν τώρα να συλλάβουν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, αφού γνώριζαν εδώ και χρόνια τη δράση τους;” αναρωτήθηκε το Σάββατο το βράδυ ένας νεαρός και συνέχισε: “Κάποια σκοπιμότητα υπάρχει και κάτι ετοιμάζουν”.

Είναι τουλάχιστον αποπροσανατολιστικό κατά τη γνώμη μου αυτή την ώρα να αναλωνόμαστε σε συζητήσεις για το αν το μπαράζ συλλήψεων και ερευνών που βλέπουμε από το Σάββατο, εξυπηρετεί τον ένα ή τον άλλο σκοπό. Από τη στιγμή που οι αρχές έχουν δέσει, όπως υποστηρίζουν, πλήρως την υπόθεση και μέσα από τις έρευνες προκύπτουν όλες οι λεπτομέρειες για τη στοιχειοθέτηση βαρύτατων κατηγοριών για υψηλόβαθμα και κατώτερα στελέχη, αυτό που πρέπει σαν κοινωνία να απαιτούμε είναι οι αρμόδιοι να “το πάνε μέχρι κάτω”, να διαλύσουν πλήρως καθετί φέρει τη σφραγίδα της Χρυσής Αυγής και συνδέεται με εγκληματική δραστηριότητα. Και φυσικά λέγοντας εγκληματική δραστηριότητα δεν εννοούμε μόνο ανθρωποκτονίες και πρόκληση σωματικών βλαβών. Προστασία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, “στρατολόγηση”, αλλά και μία σειρά άλλων πράξεων εμπίπτουν φυσικά στην κατηγορία των αδικημάτων, που θα πρέπει να τιμωρηθούν. 

Δεν έλειψαν βέβαια και οι πομπώδεις δηλώσεις διαφόρων περί “ισχυρής δημοκρατίας”, “περί δημοκρατικών αντανακλαστικών” κ.ά. Αγωνία εκφράστηκε μάλιστα για το τι θα γίνει τώρα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, αν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής παραιτηθούν, αν πρέπει και πώς θα αναπληρωθούν οι έδρες κ.λπ. Κάθε πράγμα στον καιρό του κύριοι και ας μη βιαζόμαστε. Προέχει η δικαιοσύνη, αλλά και οι πολιτικές αρχές του τόπου να μην κάνουν πίσω και επί της ουσίας να φέρουν σε πέρας την αποστολή που ξεκίνησαν, γιατί αλλιώς θα γυρίσει... μπούμερανγκ. Να επαναφέρουν τη νομιμότητα εκεί που απαιτείται και να μην επιτρέψουν άλλο στο παρακράτος να κάνει κουμάντο σε περιοχές και καταστάσεις. Φυσικά και η Χρυσή Αυγή δεν είναι το μόνο παρακράτος, αλλά ας γίνει από κάπου η αρχή.

Υ.Γ.: Αποδεικνύεται περίτρανα φυσικά ότι όταν υπάρχει βούληση οι διαδικασίες μπορούν να τρέξουν γρήγορα και να μην αναλωνόμαστε σε γραφειοκρατικά πορίσματα, εξεταστικές επιτροπές και άλλα τέτοια που ως μόνο σκοπό έχουν να θολώσουν τα νερά και να διασώζουν τις... λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις...