Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2013 20:55

"Για τις ψήφους και εσείς, όπως και εμείς"

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τα stage εξακολουθούν να διχάζουν και να προκαλούν αντιπαραθέσεις, ακόμα και τις σκληρές εποχές του μνημονίου. Ο πολιτικός και αυτοδιοικητικός κόσμος του τόπου μας δείχνει αμετανόητος, συμπεριφέρεται σα να είμαστε τις παλιές καλές εποχές του ρουσφετιού και του βολέματος.

Τότε που τα stage και η μερική απασχόληση έφερναν ψήφους, ρύθμιζαν εκλογικά αποτελέσματα και που ως νούμερα αξιοποιούνταν από το κυβερνητικό στρατόπεδο, δήθεν στον αγώνα για την καταπολέμηση της ανεργίας.
Ολα αυτά ήρθαν στο μυαλό μας και προκάλεσαν τη νοημοσύνη μας κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας. Το έφερε η κουβέντα και όταν προκλήθηκαν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας από τους συναδέλφους τους της μείζονος μειοψηφίας, υποστήριξαν με πάθος ότι στηρίζουν ακόμα και τώρα το δικαστικό αγώνα των εργαζομένων στο δήμο με stage. Γι’ αυτό και με εντολή δημάρχου, σε δίκη των εργαζομένων στην Αθήνα, τις θέσεις τους στήριξε ο γ.γ. του δήμου. Επιχείρησαν οι σύμβουλοι της μειοψηφίας να κάνουν αντιπολίτευση μ’ αυτό το θέμα και όταν τους προκάλεσαν, πήραν την απάντηση αντιδημάρχου που σε κάνει να θυμώνεις. «Για τις ψήφους και εσείς, όπως και εμείς». Την αλήθεια είπε ο άνθρωπος. Γιατί ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας δεν είχε το θάρρος να καταδικάσει τις προσλήψεις με stage και την ομηρία των εργαζομένων, που έβρισκαν δουλειά, μεροκάματο, χωρίς ασφάλιση κι έβγαζαν την υποχρέωση με την ψήφο τους.
Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, όπως αποκάλυψαν, είπαν στο δικαστήριο ότι οι εργαζόμενοι αυτοί κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Πότε το θυμήθηκαν ή το πρόσεξαν αυτό; Οταν η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ τους απέλυσε. Επί κυβέρνησης Ν.Δ. δεν το έβλεπαν. Γιατί ο δήμος στον οποίο εργάζονταν, δεν τους ασφάλιζε. Ετσι ήταν το πρόγραμμα. Είναι δυνατόν να καλύπτεις πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ο εργοδότης να μη σε ασφαλίζει; Ετσι ήταν το πρόγραμμα, γιατί έτσι βόλευε εκλογικά.
Σήμερα, τις εποχές του σκληρού μνημονίου που ο κόσμος χάνει τη δουλειά του έτσι για πλάκα, όλα αυτά είναι προκλητικά. Κι εκθέτουν αυτούς που τα υπενθυμίζουν. Η υποκρισία, η ομηρία του εργαζομένου και η μικροπολιτική του εκμετάλλευση τούτες τις μέρες είναι εγκληματική, χτύπημα στην αξιοκρατία, τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2013 20:58