Τρίτη, 11 Απριλίου 2023 22:22

Θα πληρώσουμε ακριβά το Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(10 ψήφοι)

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Είναι απολύτως αναμενόμενα τα ζητήματα με τη χάραξη του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος και είμαστε ακόμα στην αρχή. Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στο θέμα και έχουμε υποστηρίξει ότι το μέγεθος του προβλήματος θα αναδειχθεί όταν θα γίνει προσπάθεια εφαρμογής στο έδαφος αυτών που χαράσσονται με γραμμές πάνω στο χάρτη.
Η σιδηροδρομική γραμμή Καλαμάτας - Μεσσήνης προφανώς και θα καταργηθεί με την κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου, γι’ αυτό και βρίσκεται στη ζώνη απαλλοτρίωσης. Κατανοούμε τους λόγους που προσπαθούν κάποιοι να την παρουσιάσουν ως διαχωριστική νησίδα στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, αλλά δεν είναι έτσι και θα φανεί στο μέλλον. Τόσο τα τεχνικά του δρόμου για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής όσο και οι τρεις ισόπεδοι κόμβοι ουσιαστικά θάβουν τη συγκεκριμένη σιδηροδρομική γραμμή.
Είναι τουλάχιστον αστείο να υποστηρίζει κάποιος ότι μπορεί να υπάρξει προαστιακός σιδηρόδρομος με συχνά δρομολόγια, που θα περνά από τρεις ισόπεδες διαβάσεις τετράιχνου αυτοκινητόδρομου! Θεωρούμε ότι υπάρχει ακόμα χρόνος να ανατραπεί η συγκεκριμένη επιλογή και να παραμείνει η προοπτική του σιδηροδρομικού δικτύου. Όταν σε όλη την Ευρώπη αξιοποιούν το σιδηρόδρομο για προαστιακή λειτουργία, εμείς περνάμε από πάνω του αυτοκινητόδρομους και μετά θα ψάχνουμε να βρούμε γιατί τα τρένα δεν έχουν ταχύτητα και γιατί συμβαίνουν τραγικά δυστυχήματα στις ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις.
Πέρα όμως από το θέμα του σιδηρόδρομου υπάρχει ζήτημα και σε σχέση με τη σύνδεση του αυτοκινητόδρομου στον κόμβο Ζαφείρη. Στους χάρτες για τις απαλλοτριώσεις που δημοσιοποιήθηκαν, απουσιάζει η διέλευση του αυτοκινητόδρομου από το Ασπρόχωμα και η σύνδεσή του στον κόμβο Ζαφείρη. Η μελέτη μάλλον δεν έχει ολοκληρωθεί για να αποτυπωθεί το τι απαλλοτριώνεται στο συγκεκριμένο σημείο. Είναι βεβαίως προφανές ήδη ότι το 1,5 εκ. ευρώ που έχει προβλεφθεί για απαλλοτριώσεις στο σύνολο του δρόμου, δεν φτάνει ούτε για τα… χαρτόσημα. Έτσι όμως στηρίζεται η άποψη ότι η συγκεκριμένη επιλογή χάραξης ήταν φθηνή για το Δημόσιο και τον Έλληνα φορολογούμενο. Όταν θα έρθει ο τελικός λογαριασμός από τις οριστικές αποφάσεις των δικαστηρίων θα αποκαλυφθεί ότι πληρώσαμε «τον κούκο αηδόνι». Τότε θα είναι αργά, ενώ οι πρωταγωνιστές θα είναι συνταξιούχοι που θα απολαμβάνουν τους κόπους τους σε βάρος της νέας γενιάς, που θα πληρώσει τις… φθηνές επιλογές τους.

panagopg@gmail.com