Τετάρτη, 12 Απριλίου 2023 22:35

Ο εκνευρισμός κρύβει αδυναμία πειστικών απαντήσεων

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Τον εκνευρισμό του δημάρχου Καλαμάτας προκάλεσαν αναφορές δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης για προεκλογική προβολή μέσα από καμπάνια για τη διαχείριση των οργανικών απορριμμάτων. Οι χαρακτηρισμοί που εκτόξευσε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Θανάσης Βασιλόπουλος κατά του Σταμάτη Μπεχράκη -αποσύρθηκαν μετά από παρέμβαση του Βασίλη Τζαμουράνη- δείχνουν έλλειψη ψυχραιμίας από την πλευρά του δημάρχου. Ο δήμαρχος στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δείχνει ότι δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στο πρέσινγκ της αντιπολίτευσης σε ζητήματα διαχείρισης πόρων. Το να μην απαντάς στο Δημοτικό Συμβούλιο, να δηλώνεις σοκαρισμένος και να επιτίθεσαι με χαρακτηρισμούς κατά των όποιων αιτιάσεων, δείχνει αδυναμία.

Ο Βασίλης Κοσμόπουλος ζήτησε εκ νέου την κατάθεση καταλόγου με τις μελέτες που ανατέθηκαν. Το αίτημα είναι εύλογο -στο πλαίσιο του θεσμικού ρόλου της αντιπολίτευσης- και θα έπρεπε ήδη να έχει ικανοποιηθεί. Είναι ζήτημα στοιχειώδους διαφάνειας η αναλυτική παρουσίασή τους. Όποιος δεν φοβάται ή δεν έχει κάτι να κρύψει θα έπρεπε ήδη να έχει ενημερώσει για τα πάντα, χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Δεν ξέρουμε αν αυτό θα γίνει σε συνέντευξη Τύπου ή στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά αν δεν γίνει, η αντιπολίτευση νομιμοποιείται στην επόμενη συνεδρίαση να απαγγείλει από ποιήματα μέχρι δημοτικά τραγούδια για την κλεφτουριά!

Σοβαρό είναι και το ζήτημα που έθεσε ο Βασίλης Τζαμουράνης για τη χρησιμοποίηση πόρων και προσωπικού του δήμου για τις προεκλογικές ανάγκες της δημοτικής αρχής. Εδώ δεν χρειάζεται μόνο να δοθούν απαντήσεις, αλλά να υπάρξουν και πειστικές πράξεις. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι απόλυτος διαχωρισμός ρόλων δεν μπορεί να υπάρξει, αλλά καλό είναι να κρατούνται τα προσχήματα.

Η δημοτική αρχή Καλαμάτας επέλεξε να ξεκινήσει νωρίς την προεκλογική περίοδο και είναι εύλογο οι υπόλοιπες παρατάξεις να βλέπουν σκοπιμότητα σε κάθε της κίνηση. Τα πάντα έχουν πλέον προεκλογικό χαρακτήρα, η κάθε δραστηριότητα και η κάθε δαπάνη προβολής. Το να δίνονται απαντήσεις με αναλυτικό τρόπο είναι το ελάχιστο. Οι υπεκφυγές και οι επιθέσεις εκτός από έλλειμμα πολιτικού πολιτισμού γεννούν ερωτήματα και δικαιώνουν την κριτική.