Τρίτη, 04 Ιουλίου 2023 21:22

Η Πελοπόννησος και η Μεσσηνία δεν χρειάζονται πατερούληδες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(20 ψήφοι)

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Η επιμονή σε βαθμό εμμονής ενός συστήματος γύρω από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να ελέγχει τα πράγματα σε τοπικό επίπεδο, οδηγεί την περιοχή σε μια αχρείαστη περιπέτεια. Πλήττει ταυτόχρονα την υστεροφημία ενός πρώην πρωθυπουργού που τον καταντά κομματάρχη της δεκαετίας του ‘50. Το να είναι και ο επόμενος περιφερειάρχης από τη Μεσσηνία είναι το πρώτο και βασικό που θα έπρεπε να ενδιαφέρει μια ομάδα ανθρώπων, που κατά τα λοιπά έχει ως κυρίαρχο αφήγημα την αγάπη για τον τόπο και τους Μεσσήνιους. Η περιοχή ήταν επί σειρά ετών αποκομμένη από την Περιφέρεια τόσο την εποχή Τατούλη όσο και τα προηγούμενα χρόνια με τους διορισμένους περιφερειάρχες. Η προσωπική εμμονή πλήττει δηλαδή τους πολίτες της Μεσσηνίας.
Η Μεσσηνία είναι ο μεγαλύτερος νομός της Περιφέρειας και η αδυναμία πρόσβασης στο σύστημα της Τρίπολης τής έχει στοιχίσει τόσο σε επίπεδο δημοσίων επενδύσεων όσο κυρίως και ιδιωτικών. Η σχέση αυτή θα πρέπει να αλλάξει και αυτό δεν μπορεί να συμβεί χωρίς τη συμμετοχή προσώπων που θα έχουν την αίσθηση των τοπικών δυνατοτήτων και αναγκών. Ακόμα και τις καλύτερες προθέσεις να έχει κάποιος από την Τρίπολη, μέχρι να μάθει τις ανάγκες της Κορώνης και πού πέφτει η Καστάνια της Μάνης θα περάσουν 2-3 χρόνια. Αν, επιπρόσθετα, πλαισιώνεται και από συνεργάτες που αποτελούν απλώς… αυλή, θα οδηγηθούμε σε μικροεξυπηρετήσεις που θα ροκανίζουν πόρους και θα θυσιάζουν ευκαιρίες. Η Πελοπόννησος και η Μεσσηνία το μόνο που δεν χρειάζονται είναι πατερούληδες.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε τις εκλογές πείθοντας τους ψηφοφόρους του Κέντρου ότι θα αποτελέσει μεταρρυθμιστική δύναμη, η οποία θα πάει τα πράγματα μπροστά. Δεν είπε ότι θα μοιράσει τη χώρα σε «σφαίρες επιρροής» σε παράγοντες πολιτικούς και οικονομικούς. Το να οδηγείται κάποιος στην έξοδο γιατί δεν είναι αρεστός στον τοπικό κοτζαμπάση, μας οδηγεί χρόνια πίσω, σε θλιβερές και σκοτεινές εποχές. Η επίδειξη αλαζονείας και η αδιαφορία για τις επιλογές του κόσμου της λογικής είναι βέβαιο ότι θα στοιχίσει μακροπρόθεσμα -και μάλιστα πολύ ακριβά. Όσοι θεωρούν ότι θα κυβερνήσουν για πολλά χρόνια με ανταλλάγματα σε βαρόνους και κοτζαμπάσηδες θα βρεθούν σύντομα σε μεγαλύτερα αδιέξοδα από αυτά που φαντάζονται. Οι πολίτες θα βρουν διέξοδο και θα στείλουν το μήνυμά τους σε εκλεκτούς και αυλικούς και σε όλους όσοι τους ανέχονται ή τους ενισχύουν.
panagopg@gmail.com