Σάββατο, 02 Μαρτίου 2013 10:29

Ψηφιακή διχοτόμηση της… Μυθικής Πελοποννήσου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η "Μυθική  Πελοπόννησος" πήρε διαζύγιο από την Αρχαία Ολυμπία, απευθύνεται μόνο σε αγγλομαθείς, είναι φτωχή σε περιεχόμενο και γενικώς παρουσιάζει όλα τα λάθη που είχαν προγενέστερες προσπάθειες προβολής του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει οποιοσδήποτε επισκεφθεί το πολυδιαφημισμένο πόρταλ www.mythicalpeloponnese.gr που δημιούργησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και παρουσίασε μεταξύ άλλων τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο Πέτρος Τατούλης.

 

Συγκεκριμένα το πόρταλ προβάλλει μόνο τους τουριστικούς προορισμούς της διοικητικής Περιφέρειας και αγνοεί τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Πελοποννήσου που ανήκουν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ετσι και παρά τις προσπάθειες για καθιέρωση ενός brand name για ολόκληρη την Πελοπόννησο, τελικώς η Πελοπόννησος παραμένει… διχοτομημένη και η Αρχαία Ολυμπία εκτός του τουριστικού χάρτη που δεσπόζει στην πρώτη σελίδα του κατά τα άλλα "πρωτοποριακού και εντυπωσιακού" πόρταλ. Εξυπακούεται βεβαίως ότι καμία σοβαρή προσπάθεια δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα όσο η τουριστική Πελοπόννησος παραμένει διχοτομημένη. 

Ολα τα υπόλοιπα είναι επικοινωνιακές κορώνες για τη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής. 

Η δεύτερη απογοήτευση πλημμυρίζει τον επισκέπτη του πόρταλ όταν διαπιστώνει ότι αυτό έχει πληροφορίες μόνο στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Αποκλείονται έτσι οι εν δυνάμει επισκέπτες από τη Γερμανία, την Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Σουηδία, τη Ρωσία και γενικώς όλες τις χώρες που δεν έχουν επίσημη γλώσσα την Αγγλική. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα είναι από χώρες που δεν έχουν επίσημη γλώσσα την αγγλική και μάλιστα οι πιο πολλοί από αυτούς δεν μιλούν λέξη… αγγλικά. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι και το επίσημο τουριστικό πόρταλ της Ελλάδας www.visitgreece.gr απευθύνεται και αυτό μόνο σε ελληνομαθείς και αγγλομαθείς τουρίστες. Κάτω από αυτή την οπτική γωνία ίσως και να είναι παράλογο να ζητάμε κάτι πρωτοποριακό από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σε αυτή την περίπτωση όμως θα είναι επίσης παράλογο να χαρακτηρίσουμε το πόρταλ ως "πρωτοποριακό και εντυπωσιακό". Ολα τα υπόλοιπα είναι εντυπωσιακές κορώνες για τη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής. 

Η τρίτη απογοήτευση αφορά το φτωχό περιεχόμενο του πόρταλ. Ουσιαστικά ο πλούτος του πόρταλ μπορεί να εντυπωσιάσει μόνο ψηφιακά αναλφάβητους πολιτικούς που δεν μπορούν να στείλουν… mail, ενώ ταυτόχρονα πιστεύουν ότι ο Μπιλ Γκέιτς δεν πιάνει μια μπροστά τους, καθώς αυτοί επιτελούν σπουδαίο έργο στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας. Εχοντας γνωρίσει πολλούς τέτοιους πολιτικούς στη ζωή μου, θεωρώ ότι θα ήμουν ειλικρινά πολύ ανόητος αν προσπαθούσα να τους πείσω ότι το πόρταλ είναι πιο φτωχό και από τους πολιτιστικούς συλλόγους που ενίσχυε οικονομικώς ο κ. Τατούλης όταν ήταν υφυπουργός Πολιτισμού. Θα αρκεστώ λοιπόν στο να εκφράσω την προσωπική μου άποψη για τη φτώχεια του πόρταλ και να σας καλέσω να το επισκεφτείτε για να διαπιστώσετε του λόγου το αληθές. 

Θα σας καλέσω επίσης να επισκεφτείτε τις σελίδες της "Μυθικής Πελοποννήσου" στο Facebook, στο Twitter και στο YouΤube για να διαπιστώσετε αν αξίζουν 59.450 ευρώ. Τόσο κόστισαν οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και αν δεν ξέρετε πόσο δύσκολη είναι η κατασκευή τους, ρωτήστε τα παιδιά σας να σας απαντήσουν για να διαπιστώσετε ποιος δουλεύει ποιον. Σε κάθε περίπτωση όμως είμαι διατεθειμένος να αγοράσω από το υστέρημά μου πετσέτες για τον ιδρώτα που έχυσαν όσοι έκαναν από τη Δευτέρα έως την Πέμπτη επτά αναρτήσεις στη σελίδα της "Μυθικής Πελοποννήσου" στο Facebook. Αξιος ο μισθός τους και τους ευχόμαστε να είναι δυνατοί για να συνεχίσουν το τεράστιο έργο που επιτελούν. 

Εμείς από την πλευρά μας θα παρακολουθούμε τη "Μυθική Πελοπόννησο" και μετά από εύλογο χρονικό διάστημα θα σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας. Θα σας ενημερώσουμε επίσης για την επισκεψιμότητα του πόρταλ και των σελίδων στο Facebook, στο Twitter και στο YouΤube καθώς και για τις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι επισκέψεις. Σε κάθε περίπτωση σύντομα θα διαπιστώσουμε πόσα απίδια πιάνει ο ψηφιακός σάκος της διχοτομημένης Μυθικής Πελοποννήσου.  

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013 17:56