Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015 17:28

Συνδικαλιστές ξεχασμένοι στην εποχή του… φαξ

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το Σωματείο Εργαζόμενων ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας έστειλε χθες το μεσημέρι με φαξ ένα δελτίο Τύπου με το οποίο εκφράζει την αντίθεσή του στην πρόθεση του δημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα να αναθέσει σε ιδιώτη την Καθαριότητα. Οταν το είδα χαμογέλασα και αναρωτήθηκα αν θα το στείλουν και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου -όπως κάνουν πολλές ευθυνόφοβες δημόσιες υπηρεσίες- ή αν έχουν ξεμείνει οριστικά στην εποχή του φαξ.

Τελικώς διαπίστωσα ότι στο Ελληνικό Δημόσιο το φαξ ζει και βασιλεύει, κι ότι οι συνδικαλιστές κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μην μπουν στο μουσείο οι συσκευές τηλεομοιοτυπίας. 

Για να μην μπουν λοιπόν οι συσκευές τηλεομοιοτυπίας στο μουσείο, κάποιος συνδικαλιστής έκατσε κι έγραψε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή την ανακοίνωση, στη συνέχεια την εκτύπωσε και μετά την έστειλε με φαξ. Πάλι καλά, γιατί πολλές δημόσιες υπηρεσίες εκτυπώνουν το ηλεκτρονικό έγγραφο, το σκανάρουν, και στη συνέχεια το στέλνουν ως… φωτογραφία.

Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν το Σωματείο Εργαζόμενων ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας διαθέτει ηλεκτρονική διεύθυνση ή αν οι συνδικαλιστές κατορθώνουν να επικοινωνούν άριστα μεταξύ τους μέσω φαξ. Ως φορολογούμενος πολίτης όμως έχω κάθε λόγο να ανησυχώ για τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων υπηρεσιών, για τον οποίο προφανώς ενδιαφέρονται και οι συνδικαλιστές του Σωματείου Εργαζόμενων ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας. Αναρωτιέμαι λοιπόν, πώς θα εκσυγχρονιστούν οι δημοτικές υπηρεσίες όταν οι κάποιοι συνδικαλιστές δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Αναρωτιέμαι επίσης πώς οι δημοτικές υπηρεσίες θα μπορέσουν να ανταγωνιστούν τις ιδιωτικές, εάν μείνουν στην εποχή του φαξ. 

Εννοείται βεβαίως ότι δεν έχουν μείνει όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στην εποχή του φαξ. Για παράδειγμα, οι συνδικαλιστές της ΔΕΥΑ Καλαμάτας αξιοποιούν με μεγάλη επιτυχία την ψηφιακή τεχνολογία για την προβολή της δράσης τους. Ομως όταν ένα μεγάλο σωματείο όπως αυτό των Εργαζόμενων ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας έχει ξεχαστεί στον 20ό αιώνα, μάλλον κάτι πάει λάθος, και σίγουρα γι' αυτό δεν φταίει το μνημόνιο. 

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015 17:28