Πέμπτη, 02 Απριλίου 2015 14:25

5,3 εκ. πακέτα λαθραία τσιγάρα στα κοντέινερ του "GENC 3"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
5,3 εκ. πακέτα λαθραία τσιγάρα στα κοντέινερ του "GENC 3"

Προσωρινά κρατούμενος για λαθρεμπορία τσιγάρων και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκε ο Τούρκος καπετάνιος του πλοίου "GENC 3".

Χθες ο καπετάνιος του φορτηγού πλοίου και τρία ακόμα μέλη του πληρώματος (δύο Γεωργιανοί και ένας Ινδός) απολογήθηκαν για τη λαθρεμπορία τσιγάρων στην ανακρίτρια Καλαμάτας και προφυλακίστηκαν με τη σύμφωνη γνώμη της αντεισαγγελέα. 

Προχθές προσωρινά κρατούμενοι, για λαθρεμπορία τσιγάρων και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κρίθηκαν τα άλλα 4 από τα συνολικά 8 μέλη πληρώματος του πλοίου. 

Εν τω μεταξύ χθες ολοκληρώθηκε από το Τελωνείο Καλαμάτας η καταμέτρηση των λαθραίων τσιγάρων που βρίσκονταν μέσα στα 11 εμπορευματοκιβώτια, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι ανέρχονται στο ποσό των 20,5 εκατομμυρίων ευρώ. Συγκεκριμένα βρέθηκαν 10.748 χαρτοκιβώτια το καθένα από τα οποία περιέχει 50 κούτες των 10 πακέτων. Βρέθηκαν δηλαδή 5.374.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα. 

Σημειώνεται ότι το φορτηγό πλοίο έχει κατασχεθεί και προσωπικά αντικείμενα των 8 μελών του πληρώματος, μαζί και εξοπλισμός του πλοίου, έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας στην Αθήνα. 

Ν.Κ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER