Τρίτη, 03 Ιουλίου 2018 18:49

Kalamata:21... 20 μήνες μετά

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

 

Εχουν περάσει σχεδόν 20 μήνες από την απόρριψη της Καλαμάτας στην προσπάθεια να αναδειχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και από την ημέρα που δόθηκε στη δημοσιότητα ο πλήρης φάκελος με τον οποίο η πόλη διεκδίκησε τον θεσμό.

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες μετά την μη επιλογή της Καλαμάτας τόσο στελέχη της δημοτικής αρχής όσο και άτομα που είχαν τότε δουλέψει πολύ γύρω από την υποψηφιότητα, υποστήριζαν ότι παρά το μη επιθυμητό αποτέλεσμα ο κόπος δεν θα πάει χαμένος.

Είτε κάποιος ήταν υπέρ όλης αυτής της προσπάθειας είτε κατά, λογικά δεν θα διαφωνεί ότι καλό θα ήταν η μεσσηνιακή πρωτεύουσα, όπως και κάθε συμμετέχουσα πόλη, να αξιοποιήσει όλα όσα έμαθε μέσα από αυτή τη διαδικασία. Αναμφισβήτητα έγινε σημαντική δουλειά σε επίπεδο καταγραφής αλλά και ανταλλαγής απόψεων και όλο αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μία πολύ καλή βάση για την εκπόνηση μίας μεσομακροπρόθεσμης στρατηγικής της πόλης γύρω από τον πολιτισμό.

Σύμφωνα με όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε όμως, ακόμα δεν έχει κινηθεί κάτι γύρω από αυτό το θέμα και η αλήθεια είναι ότι όσο υπάρχει καθυστέρηση, τόσο η όποια δουλειά είχε γίνει επί των ημερών του Kalamata:21 χάνει την ισχύ της.

Αν πάλι η πληροφόρηση που έχουμε δεν είναι σωστή, με χαρά περιμένουμε να δούμε σε ποιο στάδιο βρίσκεται αυτός ο σχεδιασμός και ποια είναι τα απτά προσδοκώμενα οφέλη για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

Τα όσα (δεν) έχουν γίνει προφανώς κατά κύριο λόγο βαρύνουν τη δημοτική αρχή, αλλά δεν θα πρέπει να είναι αμέτοχοι και όλοι όσοι με λιγότερες ή περισσότερες επιφυλάξεις είχαν ασκήσει με διάφορους τρόπους κριτική στην τότε προσπάθεια για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Ιουλίου 2018 16:24