Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 14:33

Φεύγουν οι έμπειροι...

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)



Κέλλυ
Δημητρούλια

Οσο κι αν οι εκάστοτε ηγεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν την άποψη πως ο κόσμος πρέπει να ξέρει μόνο όσα του σερβίρεις... είναι γνωστό σε όλους το μέγεθος της εγκληματικότητας που κάνει τους πάντες να... παραμιλούν - και μεταξύ αυτών φυσικά, τους ίδιους τους αστυνομικούς. Ετσι, ενώ η παραβατικότητα καλπάζει, τα δυσβάσταχτα μέτρα του μνημονίου οδηγούν σε... άτακτη φυγή από το Σώμα όλους τους αστυνομικούς που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης.
"Μας εξαναγκάζουν σε φυγή", λένε έμπειρα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που, ενώ βρίσκονται στην πλέον παραγωγική τους φάση, δεν τους κρατάει τίποτα στην υπηρεσία - καθώς δεν ξέρουν αν αύριο θα έχουν χάσει ακόμα και τη… σύνταξη. Ηδη μάλιστα πολλοί φεύγουν αδιαφορώντας και για το εφάπαξ, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια πιο ήρεμη ζωή, αφού η παραμονή τους στην υπηρεσία μόνο ως φθορά μπορεί να μεταφραστεί πλέον.
Ολοι -και οι πολίτες φυσικά- αντιλαμβάνονται το μείζον πρόβλημα της εγκληματικότητας, όμως οι διοικήσεις της Αστυνομίας απαντούν με...  κατασπατάληση αστυνομικών δυνάμεων. Ηδη το αστυνομικό προσωπικό είναι πολύ λιγότερο από τα προηγούμενα χρόνια ενώ η εγκληματικότητα αυξάνεται διαρκώς, αλλά κανένα στέλεχος της διοίκησης δεν τολμάει να μιλήσει - προφανώς για να μη δυσαρεστήσει εκείνους που κάνουν τις κρίσεις...
Παράλληλα, η Δικαιοσύνη δε βοηθά ουσιαστικά, αφού οι αστυνομικοί που έχουν απομείνει καλούνται να συλλαμβάνουν τους ίδιους ξανά και ξανά. Συνέπεια αυτών και άλλων πολλών είναι ο… διωγμός, στο πλαίσιο της ανασφάλειας που σερβίρεται καθημερινά. Οι προς συνταξιοδότηση, νέοι ακόμα σε ηλικία αστυνομικοί, επιλέγουν τα λίγα και σίγουρα παρόλο που νιώθουν πως έχουν ακόμα πολλά να προσφέρουν.
Οσο για την κατασπατάληση των δυνάμεων, που σίγουρα θα πρέπει να την επανεξετάσουν οι διοικήσεις, δε δικαιολογείται να μετακινούνται ομάδες χωρίς λόγο για αστυνόμευση φιλικών αγώνων ή για επιχειρήσεις "σκούπα" χωρίς ουσία, παρά μόνο για να τσεκαριστούν τα… κουτάκια που στις κρίσεις δίνουν βαθμό.