Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012 13:38

Καλοκαιρινό σχολείο... παιδοφύλαξης

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εμεινε μόνο μία εβδομάδα για να ολοκληρωθεί το φετινό πρόγραμμα "Αγαπώ το Σχολείο και το καλοκαίρι" και οι γονείς περιμένουν ακόμα για τις "επιπλέον παροχές" που υποσχέθηκε ο δήμαρχος, όταν ανακοίνωσε πως θα πρέπει να πληρώσουν 50 ευρώ για το κάθε παιδί.

Πέρα όμως από τα χρήματα, τα οποία πολλοί γονείς πλήρωσαν παρότι θεωρούσαν εξ αρχής πως θα πάνε χαμένα, το πρόγραμμα ολοκληρώνεται και ακόμα δεν έχουν γίνει ούτε τα μισά σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές.
Αλλοτε το πρόγραμμα περιελάμβανε εκδρομές, δημιουργική απασχόληση, συμμετοχή σε εκδηλώσεις και αρκετές ακόμα δραστηριότητες, καθώς και κατασκευές - με υλικά που συχνά βέβαια αγόραζαν οι ίδιοι οι γονείς. Ακόμα και η παρουσία εκπροσώπων του δήμου ήταν έντονη σε όλα τα σχολεία, ενώ φέτος υπάρχει… απουσία. Ούτε τα απαραίτητα υλικά μαθαίνουμε ότι δεν έχουν δοθεί για τις κατασκευές και άρα για την ουσιαστική απασχόληση των παιδιών.
Πολλοί γονείς εξέφραζαν πριν την έναρξη του προγράμματος το φόβο πως φέτος θα γίνει μόνο… παιδοφύλαξη. Και δυστυχώς αυτό αποδεικνύεται, παρότι οι υποσχέσεις ήταν διαφορετικές. Αυτό έχει συνέπεια σε κάποιες περιπτώσεις τα παιδιά να βαριούνται, άλλα να έχουν ήδη σταματήσει και άλλα να συνεχίζουν μόνο και μόνο γιατί οι γονείς τους δεν έχουν άλλη επιλογή.
Από τη μεριά των εκπαιδευτικών, οι ιδέες φαίνεται να έχουν... στερέψει, και μάλιστα χωρίς υλικά. Η έντονη απουσία υποστήριξης από εκπροσώπους του δήμου δε συμβάλλει στον προγραμματισμό δραστηριοτήτων και δράσεων που θα μπορούσαν να κινήσουν το ενδιαφέρον των παιδιών και να δείξουν πως γίνεται δουλειά.
Το γνωστό πια ως "Καλοκαιρινό σχολείο" μπορεί να προσφέρει πολλά και να δείξει αποτέλεσμα, αρκεί όμως να δουλευτεί σωστά και μεθοδικά.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012 21:39
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Οχι εν κρυπτώ συμφωνίες "Η γενιά της διχάλας" »