Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013 08:53

Διυλίζουν τα γραμμάρια και καταπίνουν τις ληστείες

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στις μικρές τοπικές κοινωνίες είναι τουλάχιστον προκλητικό από την Αστυνομία να ανακοινώνεται η σύλληψη ενός άντρα με ένα τσιγαριλίκι και να... μην ανακοινώνεται η ληστεία -που έχει καταγγελθεί- σε βάρος ηλικιωμένου μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Κι όμως το φαινόμενο αυτό έχει παρατηρηθεί πολλάκις στις ανακοινώσεις του Γραφείου Ενημέρωσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, που έχει συσταθεί εδώ κι ενάμιση περίπου χρόνο με έδρα την Τρίπολη.
Συχνά μάλιστα, πάει... τσάμπα το μελάνι των δελτίων Τύπου, αφού ο "εγκληματίας" είναι μετανάστης που μένει παράνομα στη χώρα και συλλαμβάνεται για να απελαθεί ή συχνότερα είναι χρήστης που έχει πάνω του 2 γραμ. χασίς. Και λογικό είναι κάποιοι να αναρωτιούνται αν πρόκειται για τακτική χάριν της... στατιστικής.
Οπως και να'χει όμως, δυστυχώς δεν αναδεικνύεται η πραγματικότητα όσον αφορά στην εγκληματικότητα. Και αν έτσι γίνεται και η καταγραφή της από τους αστυνομικούς... τότε ο όποιος χάρτης εγκληματικότητας υπάρχει στη διάθεση των αρμοδίων υπηρεσιών της Αστυνομίας που επιχειρούν, ίσως δείχνει μια πλασματική εικόνα. Μια ίσως πλασματική κατάσταση που ενισχύεται από το γεγονός ότι πλήθος πολιτών έχουν αγανακτήσει και δε δηλώνουν πια στην Αστυνομία τις κλοπές και άλλες παράνομες δραστηριότητες. Επιπλέον, αρκετά απ' όσα καταγγέλλονται λέγεται πως... καθυστερούν να καταγραφούν.
Από το συμβάν μέχρι την ανακοίνωσή του υπάρχει μια αλυσίδα, η οποία συχνά φαίνεται πως... σπάει και δε φτάνει ποτέ στα ενημερωτικά δελτία της Αστυνομίας. Αντίθετα, τα αντανακλαστικά μερίδας πολιτών είναι εντελώς διαφορετικά, αφού μην ξεχνάμε πως σε μια μικρή κοινωνία τα περισσότερα γίνονται αντιληπτά από τους πολίτες, καθώς είναι αδύνατο να κρυφτούν π.χ. τα χασισόδεντρα που μεταφέρονται με φορτηγά στην Αστυνομία. Και όμως η ανακοίνωση της Αστυνομίας ακόμα και για μεγάλες υποθέσεις - επιτυχίες αστυνομικών γίνεται καθυστερημένα με ρυθμούς... Δημοσίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013 21:55
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πανηγύρια τέλος, ώρα για δουλειά Προαναγγελθέντα »