Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023 21:03

Είναι ευκαιρία για την Κεντροαριστερά της Περιφέρειας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

 

 

 

Με μεγάλο ενδιαφέρον είδε η κοινωνία της Μεσσηνίας την περίπτωση της πρότασης του πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργου Μπέζου ως υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ως μια ενωτική υποψηφιότητα της Κεντροαριστεράς.

Δηλαδή, με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικής Συμμαχίας και ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής.

Μια υποψηφιότητα που ταράζει τα νερά, δίνει νόημα στον απογοητευμένο κόσμο των κομμάτων της Κεντροαριστεράς να σηκωθεί από τον καναπέ και να πάει να ψηφίσει, με την ελπίδα να καταγράψει μια δυναμική ανασυγκρότησης και ουσιαστικής εμπλοκής στα πολιτικά πράγματα της Περιφέρειας, όπου μέχρι τώρα ο χώρος είναι στα αζήτητα.

Η υποψηφιότητα Μπέζου μπορεί να συγκεντρώσει τα ποσοστά των δύο κομμάτων της Κεντροαριστεράς στους νομούς της Περιφέρειας και ο χώρος να αποκτήσει ουσιαστική φωνή στο Περιφερειακό Συμβούλιο -αν τη στηρίξουν πραγματικά και δουν την πραγματική εικόνα μακριά από μικροκομματικά παιχνίδια και πολιτικάντικες σκοπιμότητες.

Αυτό είναι το ιδανικό σενάριο. Γιατί υπάρχει και το μίζερο, της εκδικητικής κόντρας, που κυριαρχεί σε τοπικές κομματικές οργανώσεις, με μέλη και στελέχη που θέλουν να μετρήσουν δυνάμεις και να επικρατήσουν στο κοντόφθαλμο σκηνικό που στήνουν αδιαφορώντας για τη μεγάλη εικόνα και την προοπτική της Περιφέρειας και ευρύτερα της πατρίδας.

Είναι κάποια μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ κατά κύριο λόγο, που αποτελούν στελέχη της παράταξης Τατούλη και μερικά άλλα που παίζουν το παιχνίδι του τεχνητού “δικομματισμού”, της διαμάχης του τέως περιφερειάρχη με τον εκλεκτό της Ν.Δ., τον Παναγιώτη Νίκα παλιότερα, τον Δημήτρη Πτωχό τώρα, που αποτελεί και νέο πρόσωπο. Φοβούνται τα πρόσωπα αυτά ότι μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα, όπως αυτή του Γ. Μπέζου, μπορεί να έχει δυναμική και να σπάσει τον “δικομματισμό” που τους βολεύει, να τους θέσει στο περιθώριο της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και κοινωνίας.

Είναι ευκαιρία τα κόμματα της Κεντροαριστεράς σε τοπικό και κυρίως σε κεντρικό επίπεδο, όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις, να ακούσουν τις φωνές της ενότητας, της συνεννόησης και της προόδου και να δημιουργήσουν μια εικόνα σοβαρής και δυναμικής παρουσίας στα δρώμενα της Περιφέρειας.