Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2023 20:03

Λύση με τα ανεπιτήρητα ζώα που καταστρέφουν περιουσίες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Υπάρχει σοβαρό ζήτημα σε χωριά του Δήμου Μεσσήνης μέχρι και σε κάποια του Δήμου Πύλου - Νέστορος με αρκετά ανεπιτήρητα ζώα, βοοειδή που έχουν γίνει άγρια και προκαλούν μεγάλες καταστροφές σε κτήματα, βυθίζοντας σε απόγνωση τους αγρότες, που βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται χωρίς να μπορούν να τις προστατεύσουν και χωρίς βοήθεια από κάποια αρμόδια αρχή.

Το πρόβλημα τονίστηκε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης το απόγευμα της Τρίτης, όπου και ζητήθηκε να δοθεί λύση και να ληφθούν δραστικά μέτρα από άλλη αρμόδια κρατική αρχή, καθώς ο δήμος δεν μπορεί.

Και αυτό είναι το κρίσιμο ζήτημα. Το κράτος, η κεντρική εξουσία πετάει το μπαλάκι της ευθύνης και της προσπάθειας για την εξεύρεση λύσης στην τοπική αυτοδιοίκηση, στον δήμο και αυτός δηλώνει αδυναμία και ουσιαστικά την επιστρέφει. Λες και πρόκειται για κουφούς, που ο ένας δεν ακούει τον άλλον και ανεύθυνους, που ο ένας αποποιείται την οποιαδήποτε ευθύνη του και την πετάει στον άλλο.

Συγγνώμη, αλλά με τέτοια πρακτική λύση δεν πρόκειται να δοθεί. Και θα συνεχίσουν να την πληρώνουν οι αγρότες και οι παραγωγοί των χωριών, που βλέπουν τις περιουσίες τους, κόπους χρόνων, να καταστρέφονται.

Ο δήμαρχος ήταν ξεκάθαρος: “Ο δήμος δεν μπορεί να ασχοληθεί. Πρέπει να ασχοληθεί άλλη αρχή που να μπορεί”. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επιβεβαίωσε ότι “το μπαλάκι έχει πέσει στην αυτοδιοίκηση, δεν μπορεί ο δήμος. Τα ζώα είναι άγρια, δεν πλησιάζονται ούτε στα 300 μέτρα”.

Αλήθεια, αυτά τα μηνύματα δημάρχου και αντιδημάρχου έχουν αποσταλεί στην κεντρική εξουσία, έχουν γίνει ξεκάθαρα στο αρμόδιο υπουργείο; Υπάρχει επικοινωνία, περίπτωση συνεννόησης ή τα μηνύματα είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου; Γιατί με τον διάλογο κουφών και πετώντας την μπάλα στην κερκίδα, δήμος και κεντρική εξουσία κοροϊδεύουν τον κόσμο, τους αγρότες που καταστρέφονται.

Εδώ και τώρα να δοθεί λύση. Είναι ανεπίτρεπτο και ντροπή να συνεχίζεται για καιρό ακόμα το κακό.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2023 20:56