Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 18:17

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο φέρνει έσοδα στον ΟΑΣΑ

Γράφτηκε από την
Το ηλεκτρονικό εισιτήριο φέρνει έσοδα στον ΟΑΣΑ

Αυξάνονται τα έσοδα των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Οπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, τον μήνα Σεπτέμβριο η αύξηση των εσόδων ξεπέρασε το 20% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ενώ σε διψήφιο αριθμό ειχε κινηθεί και η αυξηση των εισόδων τον Ιούλιο κατά 12,12% και τον Αύγουστο κατά 10,72% .

Τα παραπάνω αποτελέσματα καταδεικνύουν τη δυναμική του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, το οποίο έχει εισάγει νέες υπηρεσίες προς όφελος του επιβατικού κοινού, όπως ευέλικτη τιμολογιακή πολιτική (πακέτο εισιτηρίων 10+1, 5+0, διπλό μετ' επιστροφής), φόρτιση προσωποποιημένης κάρτας μέσω κινητού τηλεφώνου και αγορά / επαναφόρτιση εισιτηρίου με πιστωτική κάρτα στο σύνολο του δικτύου (298 αυτόματα μηχανήματα, εκδοτήρια της ΟΣΥ και της ΣΤΑΣΥ, δίκτυο 500 περιπτέρων).

Ενδεικτικό είναι ότι οι προσωποποιημένες κάρτες ATH.ENA Card έχουν ξεπεράσει κάθε αρχική πρόβλεψη, καθώς προσεγγίζουν το 1 εκατομμύριο, ενώ αξιοσημείωτη είναι η διάθεση και των ανώνυμων καρτών (420.000).

«Η ανοδική τάση των εσόδων συνεχίζεται και τον Οκτώβριο, ενώ το επόμενο διάστημα σχεδιάζουμε διεύρυνση του δικτύου πωλήσεων του ηλεκτρονικού εισιτηρίου» υπογραμμίζει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Σκουμπούρης.

Σημαντικά τα πλεονεκτήματα των καρτών έναντι των εισιτηρίων

Ο Οργανισμός συστήνει στο επιβατικό κοινό τη χρήση προσωποποιημένης ή απρόσωπης κάρτας έναντι του πολλαπλού εισιτηρίου.

Η προσωποποιημένη ATH.ENA Card μπορεί να φορτιστεί ταυτόχρονα με έως δύο προϊόντα κομίστρου και χρηματική αξία, δηλαδή με προϊόντα μεγάλης ή μικρής χρονικής διάρκειας (π.χ. 30, 90, 180 ή 365 ημερών, 5 ημερών, 3 ημερών), λαμβάνοντας υπόψη ότι μόνο ένα από αυτά μπορεί να είναι ενεργό κάθε χρονική στιγμή (το δεύτερο ξεκινά μετά τη λήξη του πρώτου) και / ή με χρήματα, ώστε να λειτουργεί και ως ηλεκτρονικό πορτοφόλι.

Αντίστοιχα, η ανώνυμη ATH.ENA Card μπορεί να φορτιστεί με έως δύο προϊόντα μικρής χρονικής διάρκειας ή με χρήματα, ώστε να λειτουργεί και ως ηλεκτρονικό πορτοφόλι.

Τέλος, το εισιτήριο ATH.ENA Ticket μπορεί να φορτιστεί μόνο με ένα προϊόν μικρής διάρκειας και επαναφορτίζεται, μόνο εφόσον έχει καταναλωθεί η αξία κομίστρου του.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER