Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012 11:25

Η διανομή των συντάξεων

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με αφορμή την τελευταία ληστεία στην περιοχή μας, σε βάρος του ταχυδρομικού διανομέα στον Αρι, θα πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να επανεξετάσουν τα δεδομένα και να προσπαθήσουν να μελετήσουν τη διανομή συντάξεων σε μια πιο… σύγχρονη λογική.

Δεν είναι δυνατόν οι συντάξεις να μοιράζονται μέσα σε ψησταριές και καφενεία. Ούτε είναι δυνατόν οι ταχυδρόμοι να κουβαλάνε πάνω τους μετρητά μερικών χιλιάδων ευρώ, θέτοντας σε κίνδυνο και τον εαυτό τους αλλά κυρίως τους πολίτες ανάμεσα στους οποίους θα βρεθούν.
Οι ληστές κυκλοφορούν πλέον ένοπλοι και οι κάτοικοι στον Αρι την τελευταία φορά το κατάλαβαν για τα καλά, όταν άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί στον αέρα.  Από την άλλη, η αστυνομική δύναμη που έχει απομείνει στο νομό μας δεν επιτρέπει να έχουν αστυνομική συνοδεία και οι... ταχυδρόμοι.
Και όμως, τίποτα δεν έχει αλλάξει απ' όταν η γιαγιά μου καθόταν συγκεκριμένη μέρα του μήνα και ώρα στο πεζούλι της πλατείας περιμένοντας τον ταχυδρόμο να φέρει τη σύνταξη του ΟΓΑ. Τότε όμως τα πράγματα όσον αφορά στην εγκληματικότητα ήταν διαφορετικά.
Το έγκλημα έχει αλλάξει πια μορφή την ώρα που η διανομή των περισσότερων συντάξεων στα χωριά γίνεται ακόμα από τον ταχυδρόμο. Και η αλήθεια είναι πως μόνο… χαρτάκι με τη μέρα και την ώρα της διανομής δεν κολλάει έξω από το καφενείο ή την ψησταριά που θα καθίσει για να πιει τον καφέ του, σε όλα τα χωριά.
Τι να πούμε… Αν ίσως ποτέ πάρουμε σύνταξη, ίσως κι εμείς να θέλουμε να μας φέρνει ο ταχυδρόμος την σύνταξη στο χέρι. Για φανταστείτε όμως πώς θα ήταν να επικοινωνούσαμε ακόμα με… σήματα καπνού…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Βούληση και καθαρά πράγματα Ηρθε η ώρα για έργα »